RESULTATER fra udstillinger i 2000:

Gørlev Følskue d. 17. september

Vores hingsteføl Valhalla's Camelot - ham vi har valgt selv at beholde - deltog i følklasse og fik 22 points samt karakteren 8 i helhed. I følfinalen endte han på en delt 2./3. plads.

Også åringshoppen Valhalla's Meg Ryan fik 22 points samt karakteren 8 i helhed. I finalen for unghopper blev hun nr. 3 og desuden fik hun ærespræmie.

 

Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs d. 2. september

Hillary havde efter en fantastisk succesrig og meget travl sæson fået fri denne gang. I stedet udstillede vi Trevallion Chloe, der ikke tidligere har været til show i år, og hun blev nr. 2 i sin klasse - kun slået af super-sec.C-hoppen Tyrcoedbach Melodi fra Erik Olsen, vores kære svoger.

Chloe's hingsteføl Valhalla's Camelot vandt sin følklasse, og minsandten om han ikke endte som nr. 3 i BIS finalen, hvorved han ikke bare slog sin mor, men også endte som showets højest placerede Welsh Cob - bare 3½ måned gammel !!!

 

Internationalt Welsh Show i Holland d. 12. august

Figur 1 Hillary ved Internationalt Show i Holland 2000

Valhalla's Hillary blev nr. 2 i en stærk klasse af følhopper. Vinderen blev senere Best-In-Show, og denne hoppe havde et par uger tidligere vundet på Royal Welsh Show.

Også Valhalla's Jesse James blev nr. 2 i en stærk følklasse, mens vores 1 års hoppe Valhalla's Meg Ryan blev nr. 3 i sin klasse. Alt i alt 3 gode resultater, som vi er meget tilfredse med, eftersom det formentlig var det stærkeste Internationale Welsh Show nogensinde; aldrig tidligere har der deltaget så mange champions fra Wales!

 

LANDSKÅRINGEN d. 29. & 30. juli i Odense

Vi udstillede selv Valhalla's Hillary og hendes føl, Valhalla's Jesse James. Desuden var der et par andre Valhalla hopper til kåring, og vi deltog i stutterikonkurrencen - også kaldet DM.

Valhalla's Jesse James blev nr. 1 i sin følklasse.

Valhalla's Hillary blev kåret i I. klasse på fløjen om lørdagen, og søndag vandt hun sin showklasse. Derpå blev hun HOPPECHAMPION & SUPREME CHAMPION samt BEST-IN-SHOW.   

bis2000.jpg (90941 bytes)

Valhalla's Hillary vandt sammen med sin helsøster Valhalla's Queen of Hearts (der tilhører fam. Weinreich, Stutteri Dynamite i Svebølle) og sin halvsøster Valhalla's Star Actress (der tilhører fam. Elkjær, Stutteri Uglegården på Tåsinge) den meget prestigefyldte konkurrence om titlen som årets stutteri - DM klassen.

dm2000.jpg (86783 bytes)

 

Desuden blev Valhalla's Star Actress (nævnt ovenfor) kåret i I. klasse, og 3 års hoppen Valhalla's Heiress, tilhørende Birgitte Egeberg, Stutteri Rosengården på Lolland, blev kåret i I. klasse på fløjen. 

 

PEGASUS SHOW - d. 8. juli på Amager

Vi udstillede Valhalla's Hillary og hendes føl, Valhalla's Jesse James.

Valhalla's Jesse James blev nr. 2 i sin klasse og nr. 10 i finalen.

Valhalla's Hillary vandt sin klasse og sidst på dagen blev hun BEST-IN-SHOW foran en række af de bedste Welsh ponyer og Cobs fra Danmark og Sverige.

 

 

Roskilde Dyrskue - d. 2. - 4. juni

Vi udstillede 1 følhoppe, og deltog desuden med 2 andre følhopper i Welsh avlens rideopvisninger, der var en del af det store hesteshow.

Valhalla's Hillary vandt klassen for følhopper med 24 points og ærespræmie. Og senere på skuet vandt hun konkurrencen om "Skuets Bedste Følhoppe". Det var uhyre spændende, idet vi var 2 ligeplacerede på 1. pladsen med 197 points; først efter en nervepirrende ommønstring løb Hillary af med sejren!!

Hillary - Skuets Bedste Følhoppe - Roskilde 2000 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hillary's sejr betyder, at vi nu har vundet 5 fælleskonkurrencer i Roskilde gennem de seneste 10 år:

1990    Rotherdale Heiress                 Skuets Bedste 2 års hoppe

1993    Valhalla's Harri ap Prince       Skuets Bedste Hingsteføl

1994    Valhalla's Queen of Hearts     Skuets Bedste Føl

1994    Valhalla's Emily                       Skuets Bedste 3 års hoppe

2000    Valhalla's Hillary                     Skuets Bedste Følhoppe

 

I hesteshowet deltog vi med Rotherdale Heiress - redet af Julie - og Rotherdale Eclipse - redet af Carl, der (som det fremgår af nedenståede fotos) demonstrerede en meget løssluppen ridestil.

Carl & Eclipse i Roskilde 2000

 

Carl & Eclipse i Roskilde 2000

Eclipse (i midten forrest) og Heiress (længst ude til højre) i strakt galop i Roskilde

Alle fotos: Torben & Laila Larsen, Aberlour

 

Plageskuet på Dorthealyst - d. 29. april

Vi udstillede selv 1 dyr, mens 2 andre VALHALLA dyr blev udstillet af deres nye ejere:

1. Valhalla's Charlie Brown - udstillet & ejet af Stutteri Dynamite, d.v.s. familien Weinreich i Svebølle.

Charlie, der er en 1 års hingst efter Trevallion Al Pacino og Trevallion Chloe, blev nr. 1 i sin klasse med fem 8-taller som karakterer, og i semifinalen blev han nr. 3, d.v.s. at han kun var 1 plads fra at komme med i finalen.

2. Valhalla's MacBeth - udstillet & ejet af Stutteri Lindberg i Thyholm, Nordjylland.

MacBeth, der er en 2 års hingst efter Llanarth Cadfael og Valhalla's Emily, blev nr. 2 i sin klasse med karaktererne 8-8-7-8-8, men i semifinalen "tog han revanche", idet han slog den unghingst, der tidligere på dagen vandt klassen. Det betød at MacBeth blev finaledeltager for andet år i træk, og sluttede som nr. 6 blandt 9 finaledeltagere.

3. Valhalla's Meg Ryan - som vi selv ejer.

Meg Ryan, der er en 1 års hoppe - helsøster til MacBeth, vandt sin klasse med karaktererne 8-9-8-8-8, og senere gik hun via semifinalen direkte i finalen, hvor hun sluttede lidt bag sin storebror, idet hun blev nr. 8.