Sæson 2001:  

I 2001 deltog vi i 5 arrangementer:

1. Plageskuet på Dorthealyst lørdag d. 21. april:

  • 1 års hingsten Valhalla's Camelot efter Geler Cymro Du og Trevallion Chloe, som vi har valgt at beholde som hingsteemne. Han vandt sin klasse med 8 i helhed og blev nr. 3 i semifinalen.
  • 2 års hoppen Valhalla's Meg Ryan efter Llanarth Cadfael og Int.Su.Ch. Valhalla's Emily, der også vandt sin klasse med 8 i helhed.

2. Midt i august havde vi den årlige danske Landskåring med Len Bigley (Llanarth) og Rosemary Philipson-Stow (Pendock) som dommere.

Vi udstillede Valhalla's Hillary igen i år, og hun gentog sin sejr fra 2000 idet hun vandt sin showklasse, hoppechampionatet, titlen som Supreme Welsh Cob champion og en ny vandrepokal til den bedste danskavlede Welsh Cob.

Med denne sejr nåede vi op på en usædvanlig rekordliste: Vores Welsh Cobs har nu vundet det årlige, danske Welsh Cob championat 12 gange ud af 14 mulige.

Det er sket på denne måde:

  • Rotherdale Heiress (1995) og Valhalla's Erica (1992) har hver vundet 1 gang
  • Rotherdale Eclipse (1987 & 1988) og Valhalla's Hillary (2000 & 2001) 2 gange
  • Calerux Black Prince (1989, 1990 and 1991) og Valhalla's Emily (1993, 1994 and 1997) har hver vundet 3 gange

Det er vi selvfølgelig rasende stolte af, og vi vil fortsat kæmpe ihærdigt for at fastholde vores position. Men det bliver sværere og sværere, for vores gode venner/kolleger/konkurrenter bliver jo også bedre for hver dag, idet de importerer og avler Welsh Cobs af høj kvalitet. Men det er jo bl.a. det, der gør udfordringen som avler så stor og spændende!!

I år har vi glædet os meget over successen hos Stutteri Lindberg (se linket i vores afsnit Links) i Nordjylland. De har købt nogle gode hopper, og vandt med den ene af dem (Rotherdale Nerys) i år. Og så har de købt et lovende hingsteføl hos os for 3 år siden; det er Valhalla's MacBeth og vi var meget stolte, da vi i år så ham blive kåret i I. klasse på fløjen, idet han er den første hingst vi har avlet, der når så langt. Han vandt minsandten også Ungdyrchampionatet og blev reserve hingstechampion, så der er ingen tvivl om, at der venter ham en flot karriere som hingst!

TILLYKKE til Stutteri Lindberg !!!

band.jpg (11290 bytes)

3. Følskue på Fyn d. 1. sept.:

Ved det fynske følskue udstillede Julie (vores "stutterimester") sit nyerhvervede hoppeføl Valhalla's Hazel, der vandt sin klasse og blev valgt som Skuets Bedste Hoppeføl blandt de mange udstillede racer.

 

4. Følskue i Sunds v. Herning d. 8. sept.:

Til jyske følskue havde man skaffet dr. Wynne Davies fra Wales som dommer. Han valgte vores røde hoppeføl Valhalla's Cherry som klassevinder og senere også som Skuets Bedste Føl - altså som følchampion.

 

5. Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs v. Holbæk d. 15. sept.:

Julie udstillede igen Valhalla's Hazel, der igen vandt sin klasse, men da dette var et show for alle aldre udstillede Julie også Hazel's mor, Rotherdale Heiress, der også vandt sin klasse. Begge gik således i finalen, hvor det usædvanlige skete: Hazel blev Best In Show foran alle de mange voksne topdyr og champions; en imponerende start på en showkarriere!!!

 

 

Showsæson 2001 var dermed slut og resultaterne var jo fantastiske:

  • Vi udstillede 6 Valhalla Welsh Cobs og fik 6 sejre
  • + 5 championater

Mest glade er vi for de 3 weekender i september, hvor de 2 Sir Johnson hoppeføl gjorde "rent bord": 3 shows - 3 sejre !!