2002 var et år med mange spændende shows og udstillinger, en lang ferie i Wales, en tur til Welsh Cob auktionerne i oktober  -  og ikke mindst indkøbet af en ny stamhoppe fra Trevallion stutteriet!!

Den nye hoppe hedder TREVALLION LADY LILLIAN, og hun er DUN farvet!!!!

Hun er dels indkøbt for at erstatte Trevallion Chloe, som vi i efteråret 2002 solgte til Klaus Lindberg, og dels fordi jeg (Carl) altid har drømt om at få fat i en rigtig god dunfarvet hoppe. Men kravene har været store: Dels skulle afstamning, kvalitet, eksteriør og bevægelse være helt i top, og dels skulle den dun farve være en bestemt nuance og helst kombineret med de rigtige aftegn.

Med Lady er dette lykkedes: Hun er varmt dun og med sort man, hale og ben. Desuden har hun blis og 4 hvide sokker.

Hun havde aldrig været udstillet, men hun stammer fra en meget vindende familie, så vi troede på, at hun også har showkvalitet. Hun blev fremstillet 1 enkelt gang i 2003 og levede fuldt ud op til alle forventningerne!! (se ”Nyheder 2003”)

Lady er bl.a. halvsøster til Danaway Flashjack, der vandt ”George Prince of Wales Cup” (dvs. Supreme Welsh Cob Champion)ved Royal Welsh i 2000:

Lady’s halvbror: Danaway Flash Jack  -  Royal Welsh Supreme Champion

   

Og Lady’s far: Trevallion Flash Jack

Nedenfor kan du læse mere om vores showsæson 2002 på:

I. Landskåringen, der fandt sted i Sydsjælland d. 17. & 18. august, og hvor Hillary vandt BEST-IN-SHOW-titlen!!

II. Emma's & Amanda's showsæson i Wales !!

III. Forårets plageskuer, hvor Julie's Hazel nok en gang havde stor succes!!

Allernederst på siden kan du læse om vores udstillinger og resultater i 2001 og 2000.

I. Landskåringen 2002 fandt sted på Neble Ryttergård i Sydsjælland d. 17. & 18. august og vi havde en fantastisk weekend:

Valhalla's Hillary - BEST-IN-SHOW 2002

Hillary vandt for 3. år i træk Cob championatet og for anden gang på 3 år vandt hun endda også BEST-IN-SHOW-titlen!!

3 døtre efter vores stamhoppe Rotherdale Heiress vandt DM-klassen - altså Danmarksmesterskabet i Welsh avl; også denne sejr er den anden på 3 år.

Heiress' hoppeføl Valhalla's Hot Chocolate vandt følklassen foran sin søster Lindbergs Dawns Impression; begge føl er efter Menai Sparkling Imperial, der allerede i sin første årgang beviser sin store avlsværdi. TILLYKKE til Henriette Lindberg, der er den stolte nye ejer af ”CHOCO”!!!

”Choco” gentog i øvrigt succesen ved FØLSKUET i Sunds, idet hun også vandt sin klasse ved dette show og endda blev nr. 3 i føl-FINALEN!!

 

 

II. Emma & hendes føl Amanda havde en super showsæson i Wales !!

Valhalla's Emma & Laura Ferris på Royal Welsh 2002Foto: Eberhard Holin

Valhalla's Emma har hele sommeren stået på Rotherdale stutteriet i Wales. Laura har trænet hende til deltagelse i bl.a. det store, internationale Centenary Show - 100 års jubilæumsshowet (1. & 2. august) og ikke mindst i Royal Welsh Show d. 24. juli. Vi har i mange, mange år drømt om at udstille en Welsh Cob af egen avl i Wales - og nu skete det!

Emma har også folet i Wales og fået et dejligt hoppeføl efter Menai Sparkling Imperial, som hedder Valhalla's Amanda. Men nu til showresultaterne:

Emma på Royal Welsh 2002Foto: Eberhard Holin

Emma startede sin showsæson i Wales ved at deltage på et lille lokalt show i Cwmdu for at prøve formen af en uges tid inden Royal Welsh. Deltagelsen i sec. C & D var meget begrænset, men der var en dejlig sec.C unghoppe, som havde vundet på Glanusk Show tidligere i år - så kvaliteten var høj. Alligevel blev Emma Welsh Cob champion og minsandten om ikke hendes 4 uger gamle føl Amanda blev reserve champion; vi var rasende stolte!!

Emma & Amanda - Champions på Cwmdu Show 2002

Dagen endte med at Emma blev Overall Supreme Champion foran en lang  række Welsh Mountain ponyer, Shetlandsponyer og rideponyer af høj kvalitet  -  en flot start!!

På selve Royal Welsh gik det knapt så godt. Dommer Peter Gray fra Thorneyside så ikke meget til vores side, så Emma endte som nr. 11 og Amanda som nr. 12 i et par store stærke klasser, hvor meget mere berømte stutterier endte længere nede i rækken end os. Amanda fik dog en flot roset og blev bedømt som "highly commended"!

Emma på Royal Welsh 2002Foto: Eberhard Holin

På Centenary show en uge senere tog vi dog alvorlig "hævn". Emma endte på en god 8. plads i en stærk klasse (lige netop med i rosetterne), og Amanda stjal billedet og æren med en fornem 2. plads i en stor klasse af hoppeføl. Jo, det lover rigtig godt for Amandas nye (danske) ejer. Der var mange, der gerne havde beholdt hende i Wales.

Emma & Amanda på Centenary Show 2002

Emma og Amanda kom godt hjem fra Wales, og Amanda er nu fravænnet og leveret til sin nye ejer i Jylland, hvor hun forhåbentlig med tiden både bliver en god stamhoppe og ridehest for Stina.

III. Forårets plageskuer:

* Plageskuet på Dorthealyst, lørdag d. 20. april:

Su.Ch. Valhalla's Cherry & Su.Ch. Valhalla's Hazel

 • 1 års hoppen Valhalla's Cherry efter Fjordglimts Sir Johnson og Trevallion Chloe vandt sin klasse med 8 i helhed og blev nr. 4 i semifinalen.
 • Cherry vandt dermed over sin meget vindende søster Valhalla's Hazel (også efter Sir Johnson men med Rotherdale Heiress som mor), idet Hazel, der tilhører Julie Bloch Pedersen, blev nr. 2 i klassen.

Plageskue på Dorthealyst april 2002

* Plageskuet på Fyn, lørdag d. 4. maj

 • På Fyn blev rollerne byttet om: Valhalla's Hazel (Fjordglimts Sir Johnson & Rotherdale Heiress) blev perfekt vist af sin stolte ejer, Julie Bloch Pedersen, og hun blev en klar vinder af sin klasse med hele 4 9-taller (type, krop, bevægelse og helhed).
 • Og minsandten om Hazel og Julie ikke fortsatte sejrsrækken: På deres "fynske hjemmebane" vandt de for andet år i træk BIS titlen og dertil titlen som dagens "Bedst klargjorte"!

Valhalla's Hazel - Best-In-Show 2002

 • Dermed har Hazel sat en helt usædvanlig rekord: 4 shows og heraf hele 3 BIS titler; flottere kan det vist ikke gøres!!
 • Valhalla's Cherry (Fjordglimts Sir Johnson & Trevallion Chloe) blev nr. 2 i klassen (med 9 i type og 8 i helhed) og kvalificerede sig også til finalen, hvor hun snuppede en flot ærespræmie.