2003

Her kan du læse om de vigtigste begivenheder i 2003, nemlig årets føl (afsnit 1) og showsæsonen 2003, der gav os en række flotte resultater (nedenfor – afsnit 2).

1. Årets føl

I 2003 ventede vi 5 føl, men på grund af 3 forskellige meget uheldige begivenheder endte sæsonen som en katastrofe med kun 2 levende føl. Det slog os naturligvis noget ud, men da de 2 føl, vi trods alt fik, begge er af meget høj kvalitet, er vi igen kommet ovenpå.

Resultatet af sæsonen blev derfor som nævnt 2 føl:

Valhalla’s Victoria (til højre) & Valhalla’s Imperial (til venstre)

På billedet ovenfor ses de begge sammen med Victorias mor, Emma, men selv om de her ”leger tvillinger”, har de altså hver sin mor. Men da der sommeren igennem kun var 2 føl i folden , blev de 2 føl naturligvis tæt knyttet til hinanden.

Valhalla’s Victoria  -  født d. 29. maj 2003

Far: Fronarth Victor   Mor: Valhalla’s Emma   Morfar: Laburnum Magic

Vi har allerede bestemt, at Victoria skal indgå i vores fremtidige avl på Valhalla, så hun indgår nu permanent i vores besætning. Derfor kan du læse mere om hende (og bl.a. se fotos af hendes forfædre) i afsnittet ”Foto & Resultater”, hvor hun allerede har fået sin egen side.

Valhalla’s Imperial  -  født d. 10. juni 2003         TIL SALG!!!

Far: Menai Sparkling Imperial    Mor: Valhalla’s Hillary

Imperial er, som det fremgår, opkaldt efter sin far. Han har siden fødslen udviklet sig særdeles godt, og er et meget velbygget og særdeles godt gående føl. Hans mor er vores mest vindende hoppe, så på mange måder har Imperial stort potentiale. Men vi stiller selv så store krav til en unghingst, at vi ikke synes, at han helt kan leve op til disse, og derfor har vi valgt at sætte ham til salg. Han har siden ovenstående foto er taget (han er her ganske ung) skiftet pels og er nu helt sort, hvilket er smart til hans nærmest perfekte aftegn.

 

2. Showsæsonen 2003

2003 bød på en helt fantastisk showsæson med en meget flot rekordliste; her følger resultaterne i kronologisk orden d.v.s. vi starter med forårets plageskuer:

* Plageskue på Dorthealyst, 26. april

Årets første show er normalt plageskuet på ”Lysten”, og sådan var det også i 2003. Vi udstillede 2 unghopper, nemlig vores egen åring Valhalla’s Maggie May og  Julie havde igen sin superhoppe Valhalla’s Hazel (nu 2 år gammel) med.

Maggie May fik 8 i helhedskarakter, men nåede desværre ikke helt til finalen. I sin ”semifinale” endte hun som nr. 4, og det er kun de 2 bedste der går i finalen.

Til gengæld gjorde Hazel og Julie igen rent bord. I sin klasse fik Hazel bedømmelsen 98888, altså en lidt behersket vurdering, men dommernes tøven blev gjort til skamme, da hun i finalen gik helt til tops og endnu en gang endte som BEST-IN-SHOW !!!

Der er således ikke noget at sige til, at Julie så ”en smule” glad og stolt ud!

På det nederste foto ses den walisiske dommer, Mr. Mitchell, sammen med den stolte vinder, den stolte ejer og den stolte opdrætter!!

 

* Plageskue på Fyn, 3. maj

Næste udfordring kom allerede ugen efter, hvor Hazel skulle forsvare sin succes fra 2002; her blev hun jo allerede 1 år gammel Best-In-Show!

Vi udstillede de samme 2 unghopper som på Dorthealyst, og resultatet blev stort set det samme!!

Maggie May fik igen de samme points som ugen før, og igen var hun rimeligt ”tæt på”; hun endte her blandt de 7 sidste i finalen.

Og igen vandt Julie og Hazel titlen som BEST-IN-SHOW !!!

 

* Roskilde Dyrskue, 30. maj – 1. juni

Til Roskilde dyrskue havde vi selv tilmeldt vores nye avlshoppe Trevallion Lady Lillian, men da hun mistede sit føl, kunne hun ikke udstilles. Det var rigtig ”Surt show”!!!

Til gengæld kunne vi glæde os over Julies og Hazels fortsatte succes. De leverede en pragt-præstation, og fik i bedømmelsen 23 points og ærespræmie. I sig selv imponerende som 2 års!

Og endnu bedre blev det, da de i søndagens tidlige morgen-konkurrence vandt titlen som ”Skuets Bedste 2-års hoppe” foran en perlerække af unghopper fra andre racer. Vi var 2 meget stolte opdrættere ved ringsiden, for således fortsatte Hazel den stærke række af resultater som Hazels mor, Rotherdale Heiress, startede i 1990, hvor hun selv vandt denne konkurrence.

Her er et lille indtryk fra Julies & Hazels succes i Roskilde:

Du kan se og læse mere om succeserne i 2003 på Julies og Hazels egen hjemmeside!! (Se under ”Foto & Resultater).

Herefter var resultatet for Julies og Hazels sæson således:

3 shows  -  3 sejre  

TILLYKKE, Julie!!!

 

* Landskåring i Odense, 2. & 3. august

Da vi var nået frem til landskåringen 2003 var Julie rejst til Norge for at arbejde, og så ”kunne vi andre få en chance!” Vi udstillede Valhalla’s Cherry i showklasse og Trevallion Lady Lillian i både kåring og show; og sikke en debut Lady fik i showringen!!

Faktisk havde Lady aldrig tidligere i sit liv været udstillet. Da hun kom hjem fra Storbritannien i efteråret 2002, havde hun aldrig været på stald, aldrig blevet striglet endsige rørt over hele kroppen, og da slet ikke vasket, puttet i en trailer og trukket til et show. Altså var det hele nyt for Lady, men hun tog det fantastisk flot og fandt sig i det hele!!

Lady vandt sin kåringsklasse og blev således kåret i I. klasse på fløjen. Søndag vandt hun sin showklasse, og dermed var hun kvalificeret til finalerne. Her vandt hun hoppechampionatet (hvorved vi vandt den flotte figur til ejendom p.g.a. sejr 3 år i træk) og senere blev hun også Supreme Cob champion. Til sidst var hun tydeligvis meget træt af al postyret, men alligevel formåede hun næsten at gå helt til tops, idet hun sluttede som res. Best-In-Show!!

En fantastisk debut som lover særdeles godt fremtiden!!

 

Også Cherry gjorde det rigtig flot i sin debut ved et kåringsarrangement. Hun vandt sin showklasse og blev senere på dagen Ungdyrchampion!!

 

* Internationalt Welsh Show i Aachen, 23. & 24. august

Vi har en lang tradition på Stutteri Valhalla for at deltage ved det Internationale Welsh show! Faktisk deltog vi første gang i 1986 i Aachen, så det var med stor glæde at vi nok en gang drog til Aachen, denne gang med 2 års hoppen Valhalla’s Cherry som eneste deltager fra vores side.

Cherry gjorde det igen flot i meget stærkt selskab, idet hun endte som nr. 2 efter Fronarth Falmai  - en helt urørlig unghoppe fra Wales, der tidligere på året havde vundet championater på flere af de største shows i Wales. Vi var således godt tilfredse med Cherrys debut på den internationale scene!!

 

* Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs, 6. september

Årets store show på Vestsjælland er Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs. Langt de fleste deltagere har travlt med dressur, springning. mønstring og agility, men der er også showklasser ved hånd. Vi havde i 2003 valgt at give chancen til 1 års hoppen Valhalla’s Maggie May, der ikke havde været udstillet siden de 2 plageskuer i foråret.

Maggie havde en rigtig fin dag og vandt sin showklasse, hvilket gav hende adgang til finalen mod alle de voksne dyr, der havde vundet show- og rideklasser. Og minsandten om ikke dommerne syntes så godt om vores unge stjerne i det stærke selskab, at hun ligefrem vandt den flotte titel: BEST-IN-SHOW!!

Desværre har vi ikke noget billede fra denne lejlighed, så I må nøjes med et sommerbillede af Maggie hjemme på folden sammen med de andre unghopper; lidt er forhåbentlig bedre end ingenting!!

* Føl- & Plageskue i Sunds, 13. september

Årets sidste show (for os) blev føl- og plageskuet i Sunds. Et herligt show; år efter år!! For os er det blevet en dejlig tradition at tage til show på ridecentret Englyst hos Ib & Sonja, der er fantastiske værter for en fin dag med mange gode dyr i klasserne!!

I 2003 valgte vi os udstille vores nye stjerne, Valhalla’s Victoria, for første og eneste gang det år, men heldigvis var vi også lidt medansvarlige for en af de gode unghopper, der var udstillet, nemlig 1 års hoppen Valhalla’s Hot Chocolate, der tilhører vores meget gode venner Henriette og Jakob på Stutteri Mailund (se links).

Victoria fik en flot debut: Hun vandt sin klasse og blev nr. 2 i følfinalen, altså res. Best-In-Show  -  en fantastisk start på en lovende showkarriere. På nedenstående foto er hun noget træt, men hun oplevede også en voldsom masse ting på 1 weekend, efter hidtil kun at have kendt til en tryg sommer på folden sammen med mor Emma.

 Foto: Laila Larsen

Også Valhalla’s Hot Chocolate (eller Choco, som hun hedder blandt venner) fik et fornemt show. Hun lagde flot ud allerede som føl ved at vinde følklassen ved kåringen, og nu fulgte hun succesen op ved igen at vinde sin klasse og dermed gå i finalen.

 Foto: Laila Larsen

Her gik hun helt til tops som  BEST-IN-SHOW!!  -  altså helt samme resultat, som hendes søster Maggie May havde præsteret ugen før på Sjælland. Et meget flot resultat af for vores unge hingst, Menai Sparkling Imperial, der er far til begge disse lovende unghopper!!

Choco’s succes skyldes i høj grad Henriettes fuldendte fodring og klargøring og Jakobs meget professionelle mønstring!!

Stort tillykke til dem begge 2, der hermed har lagt en flot basis for deres nydannede stutteri Mailund!!

 

Og således sluttede en sæson, der rummede drama, succes, sorg og spænding!