2004

Her kan du læse om de vigtigste begivenheder i 2004:

1.   Landskåringen, august

2.   Roskilde Dyrskue, juni

3.   Plageskuet på Dorthealyst, april

1. Årets største begivenhed blev Landskåringen (d. 7. & 8. august på Horsens Dyrskueplads), for selv om dyrskuet i Roskilde var formidabelt (læs mere nedenfor)  -  ja, så blev kåringen næsten ubeskrivelig.

I lørdagens kåring udstillede Julie sin superhoppe Valhallas Hazel, der endte på fløjen og blev kåret i I. klasse. Om søndagen skulle alle de andre i ilden, og det endte således:

Hazel vandt sin showklasse og gik dermed videre til championaterne. Her blev hun Ungdyrchampion, res. hoppechampion og res. Supreme Champion.

 Foto: Laila Larsen

Valhallas Jennifer (Hillarys hoppeføl) fik sin udstillingsdebut og endte som nr. 2 i showklassen for føl.

 Foto: Laila Larsen

Afkomssamlingen efter vores nu 16 år gamle stamhoppe Rotherdale Heiress fik de magiske maksimumpoints:   I. klasse 1. grad 24 points  -  og en helt suveræn beskrivelse; fantastisk!!! Og ”gamle” Heiress stillede endda selv op i show, selv om hun jo egentlig var stoppet med sin showkarriere; sidste gang hun var udstillet var for 6 år siden (i 1998)! Det var tydeligt for enhver, at Heiress nød sin ”revival” og hun gjorde fin figur i showklassen, hvor hun endte som nr. 2 -  kun slået af sin datter.

Udover disse herlige oplevelser bød kåringen også på en meget spændende DM klasse, hvor vi deltog med Valhallas Hazel, - Cherry og - Hillary. Efter totalt dødt løb med Stutteri Bjerregaard endte vi med at løbe med sejren i DM, fordi vi havde 1. pladsen i denne klasse. Hermed sikrede de 3 hopper os det tredje DM indenfor de seneste 5 år!

 Foto: Laila Larsen

Men størst af dem alle var igen: Hillary!! Hun stillede op i showklassen, som hun vandt foran sin gamle mor, inden hun gik hele vejen til tops som Hoppechampion, Supreme Champion og BEST-IN-SHOW!

 Foto: Laila Larsen

Dermed har Hillary indskrevet sig i historiebøgerne, som den første og hidtil eneste Welsh, der har vundet BIS 3 gange!!

2. Sommerens helt store begivenhed var Roskilde Dyrskue d. 4. – 6. juni:

Roskilde Dyrskue 2004 blev en fantastisk succes for os. Vi deltog med 4 dyr og alle 4 endte som Welsh racens deltagere i finalerne dvs.  i fælleskonkurrencerne mod de mange andre hesteracer. Her gjorde de det helt imponerende, idet vi endte med følgende resultater:

Valhallas Hazel: 24 points, ærespræmie og Skuets Bedste 3 års hoppe!!!

Trevallion Lady Lillian: Nr. 1 med 24 points og ærespræmie; nr. 3 i finalen om Skuets Bedste Følhoppe

Valhallas Maggie May: 22 points; nr. 5 i finalen om Skuets Bedste 2 års hoppe

Valhallas Lord Mathrafal: Valgt som bedste Welsh føl; uplaceret i finalen

Her er lidt fotos fra den succesrige weekend i Roskilde:

Hazel og Tina i et stille øjeblik under en af paraderne

Lady i konkurrencen ”Skuets Bedste Følhoppe”, hvor hun blev nr. 3 efter omkamp!

Maggie forrest i en af paraderne

Valhallas Lord Mathrafal  -  hingsteføl e. Imperial & Lady

Dyrskuet blev som nævnt meget spændende og succesrigt for os. Under fredagens bedømmelser opnåede både Lady og Hazel de maksimale 24 points og ærespræmie, og minsandten om ikke også de 2 andre dyr vi udstillede skulle deltage i fælleskonkurrencerne.

Første deltager i finalerne var hingsteføllet Valhallas Lord Mathrafal, der allerede fredag eftermiddag skulle kæmpe om titlen som ”Skuets Bedste Føl” mod en lang række smukke og veludviklede føl fra alle de andre racer. Matti, som vores føl hedder ”blandt venner” er som det ses ovenfor et meget velgående føl, men netop da vi skulle trave forbi de 2 dommere, ville han selvfølgelig ikke vise noget. Så han røg ud i første sortering, men pyt: Vi synes stadig rigtig godt om ham!!

Næste finalist (lørdag formiddag) var den meget erfarne super-champ Valhallas Hazel, der skulle prøve at gentage sidste års succes som vinder af fælleskonkurrencen!! Vi var derfor meget spændte, for Julie (Hazels ejer) var på rejse i Østen, og derfor var det i stedet mig (= Carl), der havde fået lov til at vise hende for første gang i hendes unge liv. Forventningerne var store, og der var meget at leve op til, men Hazel gjorde det igen -   selv om vi måtte ud i en meget spændende omkamp om 1. pladsen, idet vi var ligeplacerede med en smuk og meget velgående Shetlandshoppe. Men omkampen gav heldigvis sejr, sådan at Hazel kunne krone dyrskuet med titlen som ”Skuets Bedste 3 års hoppe”!!!

Som det fremgår af ovenstående foto var jeg meget stolt af Hazel, men også en anelse træt i benene af den megen ommønstring og æresrunder!!

Senere samme dag skulle benene udsættes for endnu mere!! Lady var jo også i finalen i den benhårde konkurrence om titlen som ”Skuets Bedste Følhoppe”. Og jeg tror minsandten, at dommerholdet valgte at udsætte mine ben for maksimal belastning denne dag, for nok en gang måtte jeg ud i ommønstring, denne gang i kamp om 3. pladsen mod den erfarne mønstrer Leif Grimbühler og en af hans gode fjordhopper. Nok en gang gik vi sejrrigt ud af omkampen, sådan at Lady endte som en flot nr. 3 allerede i sit første forsøg på Roskilde Dyrskue!!

Men omkampen tog en god bid af de sidste kræfter, så det var ikke kun for at ære Peter, der var en fantastisk hjælp med solid mønstring under skuet, at jeg bad ham løbe æresrunden med Lady -  det var også for at spare stængerne! Peter løb en flot æresrunde med Lady (den første han nogensinde har løbet), men han måtte give mig ret i, at der er langt rundt i den store ring i Roskilde!!!

Sidste finalist var Valhallas Maggie May, der tidligt søndag morgen måtte i konkurrence om titlen som ”Skuets Bedste 2 års hoppe”. Maggie gjorde det pænt, men hun var temmelig anspændt under selve bedømmelsen, så hun var ikke meget for at skridte. Det trak naturligvis ned, men hun fik ganske flotte karakterer i øvrigt, hvilket rakte til en samlet 5. plads blandt de ca. 20 finalister, og det var vi særdeles tilfredse med!!

Maggie under bedømmelsen søndag morgen

 

3. Showsæsonen 2004 startede midt i april med Plageskuet på Dorthealyst:

Her udstillede vi 1 års hoppen Valhallas Victoria. Hun vandt sin klasse med karaktererne 9 (for type), 8-8-7 og fik helhedskarakteren 8, der kvalificerede hende til semifinalen. Her blev hun placeret på en delt 2. plads, men efter votering i dommergruppen valgte man et placere Victoria som nr. 3, hvormed hun lige akkurat ikke nåede i finalen.