2005

Her kan du læse om de vigtigste begivenheder i 2005:

A. Først ”Nyheder” – måned for måned (i baglæns orden)

B. Shows 2005 (i baglæns orden)

C. Føl 2005

A. Nyheder 2005:

November/December:

Vi har nu også solgt Valhallas Imperial Maid og hendes søster Jennifer til Kim & Linda Jeppesen ved Ringsted, hvor de 2 Hillary-døtre har fået et perfekt nyt hjem. Kim & Linda er erfarne ryttere, så vores 2 unghopper får alle muligheder for at vise deres talent både i avlen og i ridning. Det var en hård beslutning for os at slippe de 2 Hillary-døtre (og så endda på en gang), men seriøsiteten hos deres nye ejere overbeviste os.

TILLYKKE til Kim & Linda med nyerhvervelsen; og held og lykke i de kommende år!

Vi har også for nyligt føjet en ny dimension til stutteriet. Vi startede jo i sin tid med Welsh Mountain ponyer, og da vi nu er nået i en alder, hvor børnebørnene begynder at melde sig (Nanna -  det første  - har beriget familien siden juni i år), har vi besluttet at supplere Cob’erne med en WM hoppe af høj kvalitet. Det primære formål er at få en sød ridepony til børnebørnene, men skulle den også kunne vinde en enkelt roset, gjorde det jo ikke noget.

Vi tog derfor en tur over til Rosemary Philipson-Stow i sommer, da vi altid har beundret hendes Pendock ponyer. Det er storrammede, betydelige ponyer med dejligt temperament og super bevægelse. Vi fandt en 5 år gammel hoppe, der nedstammer fra den stærkeste hoppestamme på Pendock, og tilmed er hun i fol med Pendock Buttonhole, en helt fantastisk hingst.

Pendock Bellavista

Oktober:

Vi har nu solgt Valhallas Mabon Mai til Susanne Agersnap -  et rigtig godt nyt hjem, hvor han får chancen for at udvikle sig som hingst. TILLYKKE til Susanne med dette køb, som vi håber bliver til stor glæde!

Vi har derfor netop fravænnet ham og Maid, der også er klar til dette. Så lige nu løber de begge utilfredse rundt på folden og kalder efter deres mødre. De har dog selskab af deres 2 mormødre, så verden er ikke helt af lave. De 2 føl ser herlige ud sammen; de ligner på alle måder tvillinger, men de er jo også 87,5 % søskende, så tættere på tvillinger kommer man næsten ikke!

PS: Forklaring: Føllene er efter samme hingst (Imperial), mødrene er efter samme hingst (Prince) og mormødrene er efter samme hingst (Commander) – så kun 1 sæt oldemødre er forskellige!!

September:

I september har vi kun kunnet nå et enkelt show, nemlig Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs. Men til gengæld gik det fantastisk: Hazel blev for 2. gang BEST-IN-SHOW!!! STORT TILLYKKE til Julie!!

Midt i september er flokken blevet lidt mindre: Cherry er rejst til sit nye hjem i Sverige og Valhallas Cappucino (3 års vallak efter Menai Sparkling Imperial & Trevallion Chloe) er flyttet til sit nye hjem nær Næstved. Han tilhører nu vores niece Lærke, der har været så heldig, at Cappucino kan stå opstaldet hos Bent Thygesen i nærheden af Karrebæksminde, hvor Lærke bor. 

August:

I august toppede showsæsonen med 2 store begivenheder: Internationalt Welsh Show i Belgien og weekenden efter den danske landskåring på Dorthealyst. Vi havde rigtig fin succes begge steder; læs mere nedenfor!!

Føllene er groet rigtig godt alle sammen. McCartney er nu mindst men stadig ældst, og derfor er det stadig ham, der (det meste af tiden) styrer føl-flokken. For nu prøver de 2 andre hingsteføl (Mabon Mai & Limelight) også at blande sig lidt, for dog at markere, at de er større end den ”lille storebror”!

Vi er stadig meget begejstrede for kvaliteten af årets føl og har derfor besluttet at beholde en hel del af dem, også fordi det er sidste årgang efter Imperial  -  og fordi vi nu har solgt alle de ældre døtre efter ham!

Vi har nemlig lige solgt Maggie May -  kort før kåringen  -  til Thomas & Julia Jespersen, Stutteri Holmlund nær Randers (se http://www.stutteri-holmlund.dk/ ). Thomas og Julia er et par rigtig søde og ambitiøse unge mennesker, der ringede til os i sommer og ville have en god hoppe at avle og ride på. Efter grundige overvejelser valgte vi så at sælge Maggie til dem (Snøft!!), men vi ved, at hun får det rigtig godt hos dem. Og vi er helt sikre på, at de også blev glædeligt overrasket over den hoppe, de købte, da vi få uger senere var til kåring! Maggie blev kåret i I. klasse på fløjen, vandt sin showklasse og gik helt til tops blandt de unge som Ungdyrchampion. Her kan I se de glade og stolte nye ejere:

Foto: Eberhard Holin

I kan læse meget mere om kåringen nedenfor!

Vi har fået scannet både Cherry (der skal til Sverige i september) og Maggie (der er rejst til Randers-kanten; Thomas og Julia tog hende med hjem fra kåringen) -  og begge er i fol med Zedan!

Juli:

Nu er stort set alle føllene kommet; læs mere i afsnittet ”FØL”!

Showsæsonen har for vores vedkommende været afbrudt af en sommerpause, idet vi ikke kunne deltage i de 2 shows i juli p.g.a. en længere forretningsrejse (Indien & Australien) for mit vedkommende.

Så vi har holdt showpause siden dyrskuet i juni; men snart går det løs igen med Internationalt show i Belgien og Landskåring i weekenden efter; læs mere om dette nederst på denne side. Lidt længere nede kan du også finde vores resultater fra Roskildeskuet.

Maj:

Så er vi i gang med følsæsonen. Emily folede d. 18. kl. ca. 18 og fik et lovende hingsteføl. Læs mere under ”Føl”.

Desuden er vi nu helt sikre på, at vi skal have yderligere 4 Cob føl; både Hazel og Lady er helt sikkert i fol; HURRA!!!!

April:

Eriks sec.C hoppe, Tyrcoedbach Melodi, folede ca. 10 dage tidligere end beregnet, så torsdag morgen (d. 28. april) fik hun et meget stærkt og velnæret hingsteføl efter Synod Grouse. Læs mere i afsnittet ”Føl”.

Vi har nu med glæde konstateret, at flere af vores avlshopper er i fol på trods af, at vores dyrlæge har scannet dem tomme. Så nu er vi 99 % sikre på at skulle have føl efter superhoppen Hazel og min. 80 % sikre på, at Lady også er i fol.

Du kan læse mere om folingerne under ”Føl”.

Februar: Vi har solgt Valhallas Cherry til erfarne Welsh Cob folk i Sverige: Charlotte & Leif Landeman i Bottnaryd er de nye ejere, men Cherry skal først rejse til sit nye hjemland senere på sommeren.

 Foto: Landeman & Landeman

Først skal hun ifoles med Danaway Zedan, vores nye hingst, og hun skal også til omkåring. I sommeren 2004, hvor vi fremstillede hende til kåring, var hun let halt og klarede sig mindre godt. Derfor prøver vi igen til august, hvor hun forhåbentlig er i topform og kan leve op til sine tidligere showbedrifter.

 

B. Shows 2005:

Her kan du læse om vores showdeltagelse i 2005 og se en masse fotos!

5. Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs  -  3. september

Her deltog Julie med Hazel, mens vi udstillede Zamba (Hazels hoppeføl) og Jennifer, vores 1 års hoppe.

Jennifer blev nr. 2 i en god klasse af ungdyr, mens Zamba vandt følklassen i fin stil og i finalen sluttede hun på en fin 8. plads blandt de ca. 20 finalister!

Også Hazel vandt sin klasse, og tilmed sluttede hun dagen med bravur idet hun gentog sin BIS-sejr fra 2001, hvor hun allerede som føl gik helt til tops!

 

Hazel, BIS 2001                                         Hazel, BIS 2005

Begge fotos: Laila Larsen!!

4. Landskåringen på Dorthealyst -  13.-14. august

Ved årets kåring deltog vi for første gang i mange år med kun et enkelt føl; resten af de ganske mange Valhalla dyr var solgt til nye ejere, senest Maggie May der blev solgt kun få uger før kåringen, og derfor deltog i vores navn men med de stolte nye ejere på sidelinien!

 

Selv deltog vi derfor kun med:

Valhallas Zamba  -   Hazels hoppeføl

3 Valhalla hopper i DM klassen:

1.   Valhallas Hazel tilh. Julie Bloch Pedersen

2.   Valhallas Hot Chocolate tilh. Stutteri Mailund

3.   Valhallas Cherry tilh. Charlotte & Leif Landeman, Sverige

Udover disse 4 deltog også:

Valhallas Amanda tilh. Stina Nielsen

Valhallas Maggie May -  netop solgt til Thomas & Julia Jespersen

Valhallas More Magic (vallak) tilh. Susan Hendriksen

Altså alt i alt 7 Valhalla Welsh Cobs; og vi var stolt af dem alle!!

Allermest stolte var vi dog nok af DM-klassen, som vi vandt igen (det blev også til sejre i 2000, 2002 og 2004) denne gang med ovennævnte trio, hvor oprangeringen endte med Hazel på fløjen og søster Hot Chocolate som nr. 2!

Foto: Eberhard Holin

En stor tak til Julie, Henriette & Jakob for al hjælpen med DM klassen!!!

Foto: Eberhard Holin

Bedst de mange Valhalla dyr klarede Hazel & Julie sig; efter sejr i showklassen blev det til titlen som res. Hoppechampion og res. Supreme champion efter den senere BIS-vinder.

Foto: Laila Larsen

TILLYKKE til Julie med de nye titler!!

Også Maggie May løb af med en flot titel, idet hun blev Ungdyrchampion i sec. D efter at have vundet sin showklasse.

Foto: Eberhard Holin

Maggie ses her med sine stolte nye ejere, Julia & Thomas, samt dommeren Miss Rosemary Philipson-Stow fra Pendock stutteriet i England.

TILLYKKE til Julia & Thomas med Maggies flotte kåring!!

Foto: Eberhard Holin

For allerede lørdag lagde Maggie hårdt ud. I klassen for 3 årige hopper gik hun på fløjen foran ”favoritten” Hot Chocolate, og minsandten om ikke de 3 søstre efter Menai Sparkling Imperial gik som nr. 1, 2 og 3 i holdet og alle 3 blev kåret i I. klasse!! Et meget stolt øjeblik i vores avler-liv!!!

STORT TILLYKKE til Julia & Thomas, Henriette & Jakob samt Stina med det flotte resultat af kåringen!!

Men der var flere flotte kåringsresultater på vej. Cherry stillede til omkåring i 4 års holdet, hvor hun til vores store glæde gik i I. klasse som nr. 2, kun slået af den senere BIS-vinder.

Foto: Eberhard Holin

TILLYKKE til Charlotte & Leif Landeman i Sverige med Cherry’s kåring!!

Valhallas More Magic havde i nogle år rollen som avlshingst på Stutteri Haymo, men nu er han kastreret og er i dag en velgående og talentfuld ridevallak hos Susan Hendriksen. Magic blev fremstillet til vallakbedømmelse sammen med en af de sønner han nåede at lave, nemlig Haymo’s  Chagal. Begge var fremvist i flot form og fik en fin bedømmelse svarende til kåringsklasse II.A.

Sidst men ikke mindst havde vi også Zamba med, altså Hazels hoppeføl. Hun fik en fin 2. plads efter Stutteri Lindberg’s store og flotte hoppeføl Klara (fra marts), så vi var helt tilfredse med Zambas debut. Hun syntes tydeligvis, at det var sjovt at vise sig frem, og det skal hun nok få mange flere chancer for at gøre i de kommende år!

3. Internationalt Welsh Show i Waregem, Belgien - 5.-6. august

Her deltog vi med:

Valhallas Victoria -  2 års hoppe

Trevallion Lady Lillian -  følhoppe

Valhallas Limelight  -  hingsteføl

Foto: Eberhard Holin

Turen til Belgien (i lastbilen) var rigtig lang; samlet set næsten 18 timer, så selv om vi var kørt i god tid (onsdag aften) var hestene godt trætte, da vi nåede frem. Især Lady trivedes ikke dernede, og desværre spiste hun næsten ikke noget, mens vi var i Belgien, og det betød naturligvis, at hun ikke var på toppen i ringen. Alligevel endte hun på en hæderlig 3. plads i en god klasse af følhopper, men optimalt var det absolut ikke.

Foto: Eberhard Holin

Til gengæld var Limelight i rigtig fin form! Han var i en hård klasse med 5 andre gode, og meget ældre føl, hvor af nogle var mere end dobbelt så gamle som ham (op til 3 mdr. ældre). Men han viste sig flot og med stor selvtillid, og selv om træningen havde været meget begrænset fik han også vist sin superflotte trav. Han fik megen ros af dommerne og fik en flot 3. plads i holdet. Og som tak for tilliden gav han den hele armen i æresrunden, hvor han endda kunne trave rundt uden sin mor!

Foto: Eberhard Holin

Men allerbedst gik det for Victoria, der vandt sin klasse i flot stil og tilmed høstede megen anerkendelse fra dommerne, der syntes, at hun var en rigtig lovende unghoppe! Da de senere skulle udpege deres Ungdyrchampion i sec. D var hun blandt de 4 plage (ud af 10-12 stk.), der blev trukket frem til den endelige afgørelse. Men i ommønstringen trådte hun lidt forkert på det ene bagben og blev en anelse halt; desværre nok til at pilen pegede på 2 andre blandt de 4.

Men vi var ovenud tilfredse og meget stolte af Victoria, der også høstede mange anerkendende kommentarer på turen frem og tilbage mellem stald og ring!

Foto: Eberhard Holin

2. Roskilde Dyrskue   -  3.-5. juni

Her deltog vi med:

Valhallas Victoria -  2 års hoppe (sec.D)

Valhallas Maggie May  - 3 års hoppe (sec.D)

Tyrcoedbach Melodi  -  Eriks sec.C følhoppe (med føl efter Synod Grouse)

Victoria klarede sig bedst ved dyrskuet, idet hun med sine 23 points fik adgang til konkurrencen om Skuets Bedste 2-års hoppe. Her viste hun ikke helt sin gode gang (men hun skulle jo også slæbe rundt på mig!), så det blev til en pæn placering i den bedste 3.del af holdet.

Også Maggie May opnåede 23 points som nr. 2 i 3 års holdet. Også Melodi blev nr. 2 i sin klasse, men hun måtte nøjes med 22 points denne gang. 

1. Plageskuet på Dorthealyst  -  16. april 2005

På Dorthealyst deltog vi i år med 2 unghopper, nemlig:

4    Valhallas Jennifer -  1 års hoppe efter Fjordglimts Sir Johnson & Hillary

4    Valhallas Victoria -  2 års hoppe efter Fronarth Victor & Emma

Vi havde også tilmeldt vores 1 års hingst, Lord Mathrafal. Han var desværre stadig temmelig langhåret, og da vi aftenen inden showet havde vasket ham, kom han til at ligne en ”koldpermanentet puddelhund”. Vi besluttede derfor, at han var ”for grim” og lod ham blive hjemme.

Pigerne gjorde det begge godt: Valhallas Jennifer blev ganske vist kun nr. 3 (af 3) i sin klasse, men hun fik fine karakterer (8-7-8-7-8) og en god beskrivelse, så vi var helt tilfredse.

Endnu bedre gik det for Valhallas Victoria, der fik en flot beskrivelse og nogle af dagens højeste karakterer (9-9-8-8-9). Dette rakte til en finaleplads, hvor hun i øvrigt var den eneste repræsentant for Welsh racen. I år skulle finaledeltagerne vises løse i ridehuset, og den chance udnyttede Victoria til fulde. Hun travede med stor overbevisning og udstråling, meget Cob typisk og elastisk og imponerede dermed både dommere og publikum. Dette gode indtryk holdt sig til den endelige afgørelse, hvor hun sluttede med samme points som den senere BIS vinder, en 1 års Shetlandshoppe.

Victoria endte således dagen som BEST-in-SHOW reserve!!!

 Foto: Julie Bloch Pedersen

 

C. Føl 2005:

Foto: Eberhard Holin

Valhallas Limelight

Født d. 10. juni. Hingst. Palomino, blis, 4 sokker.

Far: Menai Sparkling Imperial  Mor: Trevallion Lady Lillian

Limelight har lige fra starten været lidt af en sensation -  for os i alt fald! Især fordi han er vores første PALOMINO nogensinde; desuden var hans følpels så lys, at han så næsten hvid ud. Derfor lignede han på lang afstand et ”spøgelse”, da vi så ham første gang mellem alle de mørke hopper. Lady snød os også (det har de næsten alle gjort i år!) og folede i dagtimerne, mens vi var på arbejde. Inden da havde vi i ganske mange nætter hentet hende hjem hver aften, og ladet hende stå inde med folingsalarmen på. Men dette arbejde var forgæves; for som nævnt valgte hun at fole om dagen, og derfor så vi først føllet, da vi kom hjem fra arbejde. Og hvilken overraskelse!!!

Men: Han er et rigtig kønt føl; meget velbygget, med særdeles kønt hoved og stor udstråling. Og ligesom sin mor er han supergodt gående! Han tegner således meget lovende, og vi har for længst besluttet os for at beholde ham indtil videre!

Limelight fik sin showdebut i august, da han sammen med mor Lady var til Internationalt Welsh Show i Belgien! Her viste han sig rigtig flot, og selv om de andre føl var op til 3 måneder ældre, endte han på en flot 3. plads i klassen. Dommerne udtalte, at de havde store forventninger til ham  -  og han kvitterede med en æresrunde (uden mor) og en god omgang ”blære-trav”!

 

Valhallas Zamba

Født d. 5. juni. Hoppe. Mørk rød med lys man og hale, stjerne, 2 sokker.

Far: Menai Sparkling Imperial  Mor: Valhallas Hazel

Zamba er superhoppen Hazels første føl, og sikken en debut   -  også i avlen! Hazel folede også om dagen, faktisk mens vi var på dyrskue i Roskilde. Så da vi kom hjem, gjorde vi store øjne, da vi fik øje på Hazels lille lyserøde datter.

Zamba havde nemlig helt samme farve som ”moster Cherry”, da hun blev født, nemlig meget lys rød. Vores erfaring siger os, at så ender kropsfarven som noget mørkere rød. Og nu (i slutningen af juli) hvor Zamba er begyndt at fælde ud, holder forventningerne stik. Hun bliver ganske mørk rød og med lys man og hale bliver hun rigtig  smart.

Zamba bliver her på Valhalla, som en slags erstatning for Cherry, som vi jo har solgt (snøft!) til et rigtig godt nyt hjem i Sverige.

Zamba fik sin show-debut ved kåringen i august, hvor hun fik en flot 2. plads. Ved Welsh Ponyens Dag på Tuse Næs d. 3. september gik det endnu bedre, idet vandt hun følklassen og klarede sig rigtig flot i finalen blandt alle de voksne dyr!

Valhallas Imperial Maid   SOLGT!

Født d. 1. juni. Hoppe. Brun, stjerne, snip, 2 bagsokker + lidt på højre for.

Far: Menai Sparkling Imperial  Mor: Valhallas Hillary

Maid var endnu en glædelig overraskelse: Hoppeføl nr. 2 (i træk) efter vores superhoppe Hillary! Maid er et stort og stærkt hoppeføl; hun bliver en betydelig dame!! Indtil videre gemmer vi hende her på Valhalla, for Hillarys hoppeføl betyder noget helt særligt for os! 

 

Valhallas Mabon Mai      SOLGT!

Født d. 18. maj kl. ca. 18. Hingst. Brun, stjerne, snip, 2 bagsokker + lidt på venstre for.

Far: Menai Sparkling Imperial  Mor: Valhallas Emily.

 

Mabon Mai er nu solgt til et godt nyt hjem!!

 

Bjørnstrups McCartney  sec.C

Født d. 28. april. Hingst. Brun, blis, 2 sokker.

Far: Synod Grouse   Mor: Tyrcoedbach Melodi

 

Eriks sec. C hoppe ”tyvstartede”, idet hun ca. 10 dage før beregnet folede tidligt torsdag morgen, d. 28. april. Hun fik et dejligt, velskabt og velnæret hingsteføl og den lille fyr bærer på ingen måde præg af sin tyvstart. Tværtimod er han et stærkt og kraftigt føl med megen mod på tilværelsen. Han var for første gang for alvor ude i den store verden, da han i juni var på Roskilde Dyrskue med sin mor; her blev han valgt til bedste Welsh føl.

Nu er McCartney vokset godt til, og selv om han er det mindste af føllene (han er jo en section mindre), så er det stadig tydeligt, at han er det ældste føl. Han styrer således føl-flokken med hård hånd, og alt tyder på at han er overbevist om, at han bliver avlshingst! Vi tror det faktisk også!