2007

Her kan du læse om de vigtigste begivenheder i 2007:

A. Først ”Nyheder” – måned for måned (i baglæns orden)

B. Føl 2007

A. Nyheder 2007

August:

August er kåringsmåneden – og sikken en kåring vi havde i år; HELT VILDT!!!!

Resultaterne taler for sig selv:

·         BIS-titlen

·         Supreme Champion i både sec.A & sec.D

·         Ungdyrchampion (D), Hingstechampion (D) & Hoppechampion (A)

·         DM-titlen; det Danske Mesterskab i Welsh avl

·         ’Kåringens Bedste Hingst’

·         2 hopper kåret i I. klasse på fløjen

·         3 gange nr.1 i showklasse

·         2 føl nr. 2 i showklasse

Fotos: Leena Kahisaari

Allerbedst gik det for Bellavista!! – vores mascot, og børnebørnenes ridepony!! Ja, vi så ikke helt forkert, da vi for nogle år siden besluttede at købe en ny Welsh Mountain hoppe som erstatning for Kildemose Butterfly, der døde 31 år gammel efter at have givet vores egne børn, vores niecer og vores venners børn en masse glæde og oplevelser gennem et langt liv.

Som det fremgår tog vi til Pendock, og hos Rosemary Philipson-Stow fandt vi lige den hoppe, vi søgte. Og i år har hun slået til og vist, at hun er meget mere end en sød ridepony og en dejlig avlshoppe, der laver lækre føl!

Karoline fik vist hende rigtig flot, ligesom i Roskilde i juni. Se bare her:

Fotos: Laura & Leena Kahisaari

Bella blev kåret i I. klasse på fløjen, vandt sin showklasse, blev hoppechampion og Supreme Champion sec.A foran supervindere blandt både hopper og hingste. Og så sluttede hun helt til tops som BEST-IN-SHOW 2007 -  fantastisk!!!

…………………………………………..

Foto: Jette, Amlet Arabians

Men også ’Lord Matrafal’ (Matti) gjorde det superflot -  fra og med lørdag eftermiddag:

’Kåringens Bedste Hingst’, vinder af showklasse, Ungdyrchampion, Hingstechampion og Supreme Champion. Herligt!!!

Det meste af tiden opførte Matti sig som alle andre unghingste: Frisk men kontrollabel. Dog måtte vi ind imellem skubbe lidt, når vi ikke var 100 % enige om, hvem der bestemte retning og tempo i ringen. Det fangede superfotografen Jette (’Amlet Arabians’) på denne fine måde:

Tak til Jette for de mange fine fotos fra kåringen!!!

…………………………………………..

Victoria blev kåret i I.kl. på fløjen og vandt sin showklasse (fotos følger).

Sammen med ’Matti’ og Valhallas Imperial Maid -  stor tak til Kim & Linda for deres venlige og professionelle hjælp med deres dejlige unghoppe!!!  -  udgjorde Victoria den gruppe, der vandt DM-klassen for os  -  det Danske Mesterskab i Welsh avl!

Foto: Anders Bril

Dermed har vi vundet DM hele 5 gange på 8 år (2000/2002/2004/2005 & 2007), og hermed har vi vundet vandrepokalen til ejendom. Men vi har tilbudt at udsætte en ny til næste år, så der skal nok fortsat være noget at kæmpe om.

…………………………………………..

Både Peter & Søren (vores sønner, Søren på foto) var med i showringen igen, og det var en mægtig hjælp!! Bl.a. gjorde det håndteringen af føllene lettere (for os)!

Men det var alligevel pigerne, der viste føllene frem, når det rigtig gjaldt. Karoline tog sig af Braveheart, vores lille nye sec.A charmetrold (på foto ovenfor) og sikrede en flot 2. plads i en stærk klasse.

Det samme gjorde Lisa, Valiants nye ejer, med Valiant i snoren. En fin 2. plads -  i første forsøg!

Fotos af Lisa & Valiant følger snarest!

 

Juli:

Nu har vi solgt 2 af årets fine føl; STORT TILLYKKE til Lisa & Heidi med deres nye Welsh Cobs!!!!

Valhallas Lady Marion er solgt til Heidi Jørgensen i Risskov. Heidi er en meget erfaren ’Welsh-pige’, der bl.a. tidligere har ejet og redet sec.C. Vi er rigtig glade for, at Heidi nu har valgt en Valhalla-hoppe som begyndelsen på en ny æra som Welsh Cob avler og -rytter!

Juni:

 

På Roskilde Dyrskue blev Lisa Nielsen så begejstret for Valhallas Valiant, Victoria prægtige bamse af et hingsteføl, at vi måtte handle. Lisa købte ’Valhallas Jesse James’ af os for 7 år siden, og hos Lisa fik han det som blommen i et æg. Lisa valgte senere at sælge ’Jesse’, og siden har vi savnet Lisa på en Welsh Cob, bl.a. i Roskildekvadrillen.

Derfor er vi rigtig glade for, at Lisa nu igen er godt på vej til at blive Welsh Cob rytter!

…………………………………………..

Desværre har vi her ved slutningen af juni måttet aflive Hillarys hoppeføl. Efter en meget lang kamp mod følsyge, måtte vi give op. ØV!!!

…………………………………………..

Roskilde Dyrskue blev en kæmpe succes for os:

3 hopper udstillet  ~  3 fløjpladser ~ 2 gange 23 points & 1 gang 24 points ~ 2 ærespræmier.

Bedre kan det næsten ikke gå!!

Dertil kommer, at alle 3 hopper blev udtaget til fælleskonkurrencerne og Karoline, vores nye ’supermønstrer’ blev udtaget til mønstringskonkurrencen for juniorer. Og her gik Karoline i første forsøg ganske uimponeret til værks og endte på en fornem 2. plads i den samlede konkurrence.

STORT TILLYKKE til Karoline med den bedrift!!!

 

I fælleskonkurrencerne klarede alle 3 sig flot; bedst gik det for vores 2 års hoppe, Valhallas Zamba, der endte på en delt 4. plads, mens Victoria i sit første forsøg som følhoppe også gjorde det fornemt med en 7. plads, kun 1 point fra 3 dyr på 4. pladsen.

Foto: Laila Larsen

Valhallas Victoria fik fløj, 24 points og ærespræmie!

 

 Foto: Laila Larsen

Pendock Bellavista fik 23 points og ærespræmie!

Her sammen med Karoline, der gik til tops i mønstring!

 

 

Valhallas Zamba fik fløj og hele 23 points; flot som kun 2 års!

…………………………………………..

Vi har nu fået alle årets føl; læs mere om føllene og muligheden for at købe dem i afsnittet ”FØL”.

…………………………………………..

2. juni var der show på Fyn med britisk dommer, og showet blev en kæmpe succes for Lady og hendes familie:

 Foto: Hanne Larsen

Billedet viser det meste af Lady-familien, der deltog; kun ’Matti’ mangler, men han følger nedenfor. Tv. er det Puk Larsen med sin egen Valhallas Ladybird, der blev nr. 2 blandt de unge sec.D hopper. I midten er det super-hestepige Anna med hoppeføllet Valhallas Lady Marion (ikke udstillet på dagen), en helsøster til Ladybird (og en tro kopi i type, farve og aftegn!).

Lady selv vandt sin klasse, blev hoppechampion og res. Supreme Champion, for hun måtte se sig slået af sin egen søn, der ”førte sig frem på mors bekostning”!

 Foto: Hanne Larsen

Takket være stor hjælp fra Lars Frandsen var Valhallas Lord Matrafal (’Matti’) flyvende og vandt sin fine hingsteklasse foran gode vinderhingste. Derpå blev han Ungdyrchampion, Hingstechampion og som nævnt Supreme Champion, foran mor: Trevallion Lady Lillian.

Og minsandten om han ikke sluttede af med at gå næsten helt til tops som Res. BEST-IN-SHOW, kun slået af superhingsten Fjordglimts Mr. Carnival.

 Foto: Hanne Larsen

 

 

Maj:

I Sverige har min ’gamle’ yndlingshoppe nr. 1, Valhallas Cherry, fået det dejligste røde hoppeføl hos Leif & Charlotte Landeman; se bare:

 Foto: Charlotte Landeman

I Wales tager vores ’gamle’ hingst, Menai Sparkling Imperial, som vi lejede i årene 2001-04, rigtig kegler under rytter. Allerede sidste år, i sommeren 2006, gik han helt op i toppen på Royal Welsh både ved hånd og under rytter, og i år fortsætter succesen.

På Lampeter Show, det ene af forårets mest prestigefyldte shows, endte han som ”Ridden Champion”, altså som den bedste af alle de redne Welsh i showet (alle sectioner).

Og kort efter, på det andet af de store forårsshows, Glanusk, vandt han igen sec.D rideklassen og endte som res. Ridden Champion (alle sectioner). Vi glæder os meget over Imperials store succes i ridning, og især over at vi selv har 2 lovende sønner efter ham i avlen.

Læs evt. mere om Imperial og hans 2 sønner i afsnittet ”Hingste”.

April:

Vi er nu ved at have sundet os oven på tabet af Eclipse. Vi glæder os over foråret, og til at græsset for alvor tager fart. Kunstgødningen blev spredt i Påsken, lige inden regnen kom, så det var perfekt timing. Alle de (7) drægtige hopper er nu tykke og dybe i bugen, så vi glæder os meget til de kommende ugers folinger.

Allermest til årets 2 første -  og på mange måder mest spændende føl:

1. Victorias, der kan komme når som helst (hun har haft vokspropper nu i flere dage), fordi hendes føl bliver det første 4.-generationsføl på VALHALLA!!!

2.  Emilys, der formentlig kommer i løbet af 10 dage, fordi hendes føl bliver det første ”rene Valhalla-føl”, dvs. med både Valhalla-far og Valhalla-mor, født her på VALHALLA!!!

Vi håber at kunne vende tilbage med fotos af årets første føl meget snart!!!!

Marts:

Evita er heldigvis alligevel ikke solgt! Den nye ejer har af ulyksalige årsager været nødt til at lade handelen gå tilbage, og det er vi faktisk lykkelige for, nu hvor vi har mistet gamle Eclipse, og Evita således er endt med at være hendes sidste føl.

Foråret ser heldigvis ud til at nærme sig, så nu begynder vi for alvor at glæde os til de første føl, der kommer midt i april.

Februar:

 

Lørdag d. 3. februar blev en sorgens dag for os: Om morgenen var Eclipse tydeligt dårlig, og inden dyrlægen nåede frem døde hun -  formentlig af et hjertestop.

Vi har således mistet den hoppe, der grundlagde vores Welsh Cob stutteri. Hvis I orker det, kan I læse hele historien om, hvordan det blev hende i afsnittet ”Historie” på vores hjemmeside.

Eclipse har gennem sine 20 år på stutteriet betydet enormt meget for vores start med Welsh Cobs. Dels gav hun os nogle formidable oplevelser i showringen med maximumpoints, topresultater og championater ved kåringer og dyrskuer sidst i 1980’ erne.

Og dels var hun en altid fremadgående og prægtig ridehest. Utallige friske ture i terrænet er det blevet til gennem årene, og det var selvfølgelig også Eclipse, der skulle lægge for, da jeg spillede ”fransk klovn” ved et showindslag på Roskilde Dyrskue for en del år siden:

 

Den meget specielle ridestil var helt bevidst (bare rolig, jeg kan gøre det bedre!) – men som I ser; Eclipse nød det!

Men bedst af det hele var naturligvis, at hun var en formidabel avlshoppe! Utallige champions har hun avlet, og det er med stor stolthed, at vi kan fortsætte vores avl med hendes døtre: Emily & Emma samt ikke mindst hendes datter-datter: Victoria!

Længe leve hendes minde!!

Januar:

20. januar: Så er Evita solgt til et godt nyt hjem hos en erfaren hestefamilie på Sydsjælland. Hos skal først flyttes i februar, så hun bliver her glædeligvis lidt endnu. Det betyder, at hun kan hygge sig lidt med de andre hoppeføl, der stadig er her. Selv om de alle er solgt, skal de også først flytte til deres nye hjem lidt senere.

12. januar: Nu er Ladybird ”flyttet hjemmefra”. Hun er vel ankommet til sit nye hjem hos Puk, der bor nær Karup. Vi ønsker Puk held og lykke med sin nyerhvervelse!!

2. januar: Alle hestene er nu på stald efter et langt og meget mildt efterår. Faktisk har unghingstene gået ude lige indtil nytårsaften, hvor vi tog dem ind for at undgå at de endte med fyrværkeritraumer. Men indtil nu har de nydt friheden, det milde vejr, masser af godt hø og mineralbriketter  -  så de har ikke manglet noget.

B. Føl 2007

Næsten alle føl-fotos er taget af vores hestepige og super-fotograf, Karoline T. Hansen.

Valhallas Amarone

  Født d. 2. juni. Hingst. Brun med blis & 4 sokker.

  Far: Danaway Zedan  Mor: Valhallas Emma

Årets sidste føl blev endnu en rigtig fin hingst! Han er nu navngivet efter min yndlingsvin, den formidable Amarone fra Norditalien, og med det navn når han rigtig langt! Han er flot, godt bygget, fint tegnet og absolut lovende. Så vi er meget tilfredse med årets høst.

 

Valhallas Lady Marion    SOLGT !!!

  Født d. 2. maj. Hoppe. Sort med stjerne, snip & 3 sokker.

  Far: Danaway Zedan  Mor: Trevallion Lady Lillian

Marion er helsøster til sidste års Ladybird, og Marion er lige så køn og lovende som sin søster, der nu trives fint i det midtjyske hos sin nye ejer, Puk. Marion er et meget feminint og livligt føl, der ofte fører an i løjerne på folden og sætter liv i kludene hos hele følflokken.

Lady Marion er nu solgt til Heidi Jørgensen i Risskov, så til efteråret drager Marion også til Jylland, hvor hun slutter sig til den stadigt større flok af Valhalla-hopper rundt omkring i det jyske.

STORT TILLYKKE til Heidi med hendes nye Welsh Cob!! Heidi er en meget erfaren ’Welsh-pige’ fra en årrække på især Stutteri Meadow hos Dorthe & Lars Baggesen. Heidi har tidligere ejet og redet sec.C, og vi er rigtig glade for, at Heidi nu har valgt en Valhalla-hoppe som begyndelsen på en ny æra som Welsh Cob avler og -rytter!

 

Valhallas Madison (”Matti-son”)

  Født d. 28. april. Hingst. Sort med stjerne & 2 bagsokker.

  Far: Valhallas Lord Matrafal   Mor: Valhallas Emily

Madison er et af årets mest spændende føl, idet han er det første ”rene VALHALLA-føl”, dvs. et føl med Valhalla-far og Valhalla-mor, født her på Valhalla.

Desuden er han det første føl efter vores unge super-stjerne, Lord Matrafal, som vi i daglig tale kalder ”Matti”. Derfor har hans første søn fået det dobbelttydige navn: ”Madison”, der også kan læses/høres som ”Matti-son”.

Madison er et meget kønt og lovende føl. Smukt hoved, flotte farver og aftegn og let som en gummibold. Han minder os meget om sin halvbror, superhingsten Valhallas MacBeth, og det skulle ikke undre os, om Madison har samme potentiale -  som hingst og som ridepony, begge dele på højt niveau.

 

Valhallas Valiant  SOLGT !!!

  Født d. 17. april. Hingst. Brun med lille stjerne & hvidt på alle 4.

  Far: Danaway Zedan  Mor: Valhallas Victoria

Victorias første føl er vores første 4. generations-føl på Valhalla  -  og alene det gør ham aldeles spændende. Men dertil kommer, at Valiant nærmest er en kloning af sin mor: stor, stærk, velbygget og nervefast. Han er nu solgt til Lisa Nielsen i Gadstrup, hvor vi er sikre på, at han bliver en prægtig ridehest med størrelse, mod og bevægelse, så det rækker.

STORT TILLYKKE til Lisa med hendes nye Welsh Cob!! Lisa købte også ’Valhallas Jesse James’ af os for 7 år siden, og da han siden er solgt til Mille Berger, er vi rigtig glade for, at Lisa nu igen er godt på vej til at blive Welsh Cob rytter!

 

Valhallas Braveheart sec.A

  Født d. 5. maj. Hingst. Rødskimmel med blis & 4 sokker.

  Far: HS Janus  Mor: Pendock Bellavista

Årets charmetrold!! Bellas første hingst blev meget vellykket, og det er tydeligt, at Janus passer rigtig godt til hende. Braveheart rummer 2 spændende blodlinier, nemlig Revel Jeeves & Revel Japhet, og dette var årsagen til, at vi valgte HS Janus sidste år. Hermed har vi kombineret 2 af vores yndlings-WM-hingste, der begge rummer avlens mest ”blå” blod med utallige kryds af Coed Coch Glyndwr!

”Forsøget” er faldet meget fint ud, og Braveheart er allerede en meget selvstændig herre med enorm selvtillid. Han er særdeles godt bygget og har et meget smukt hoved.