2009

Her kan du læse om de vigtigste begivenheder i 2009:

A. Først ”Nyheder” – måned for måned (i baglæns orden)

B. Føl 2009

hegn

A. Nyheder 2009

2009 blev et helt fantastisk år, med store triumfer og store sorger  -  især tabet af Hazel. Men heldigvis var der flest af glæderne, og hvis du har god tid, kan du her bladre dig igennem en fantastisk showsæson, hvor især Victorias og Zorros sejre står frem, som oplevelser vi aldrig vil glemme!

November

valhalla hopper nov 09 web.jpg

I denne måned er der sket en masse godt! Som nævnt længere nede tog Emma sig omsorgsfuldt af Zorro, da han mistede Hazel, og i de sidste 3 måneder, har hun tålmodigt malket 2 føl, indtil de blev fravænnet d. 15. november.

emma med føl web.jpgemma med føl web2.jpg

Og ikke nok med, at hun (som vi havde ventet) har magtet det hele med stor ro, hun har ikke tabt 1 gram! Ganske vist har vi fodret både føl og hende stort set dagligt, men ikke i store mængder, så vi synes, at det er flot! Og et stort bevis for, hvor meget overskud Emma -  den fantastiske hoppe -  egentlig rummer.

 

På mange måder er 2009 blevet Emmas år: Udover hendes store stolthed 'tvillingerne' har showsæsonen jo fastslået, at ganske vist har hun ikke selv haft den store showkarriere -  men hun kan godt nok videregive succes!!! Se blot hendes datter Victorias triumfer, hendes barnebarn Victors 3 sejre i 3 forsøg, og tilmed plejesønnen Zorros formidable sæson.

 

Og se så lige her, hvor godt den nu 13 år gamle Emma tager sig ud i efterårssolen sammen med plejesøn Zorro -  et par timer inden han blev vænnet fra (for 2. gang på 1 år), og i øvrigt tog det superflot!

emma med zorro web.jpg

 

Og ikke nok med det: Emmas smukke sorte datter, Valhallas Abigail (blandt venner bare Abby), er nu i aktiv tjeneste hos Britt, og efter blot få uger har Britt stor glæde af Abby i ridningen -  selv om Abby stadig kun er 3½ år gammel:

Abby under rytter.jpg 

 

Det samme har Lisa i høj grad med Valhallas Zorba, der har samme alder som Abby:

zorba nov 09 web.jpg

Lisa arbejder utroligt flot med Zorba og er på kort tid kommet rigtig langt! Vi følger begge disse nye ekvipager tæt, og er meget stolte over den gode årgang 2006, der også rummer Ivanhoe og Ladybird.

Vi glæder os meget til også at se disse 2 under rytter!

 

September

I løbet af bare 6 dage i september blev den meget triste stemning (vi mistede Hazel d. 25. aug.!! - tak for de mange varme ord i den anledning!!!) erstattet af ny glæde:

12. sept.: Welsh Ponyens Dag på Sydsjælland!

Lastbilen var godt pakket, da vi spændte drog til WPD på Stald Stettenborg nær Næstved. Der var lagt mange kræfter i et stort flot arrangement, og alt klappede; tak til alle de hårdtarbejdende arrangører for det flotte show!!!

Vores hestepiger var igen i år godt forberedt:

zamba web1.jpgFoto: Charlotte Jensen

 Zamba & Anna fik deres debut i rideklasser, og kun 4 år gammel klarede Zamba det faktisk flot. Anna fik en fin 3. plads i '3-kamp' og gennemførte 2 LC1-klasser med Zamba.

bella 09 web1.jpgFoto: Charlotte Jensen

Selv om Laura nærmest er groet 2m det sidste års tid, har hun ikke helt lagt Bellavista bag sig. Så hun blev igen i år 'luftet' i både mønstring (flot 2. plads til Laura i juniormønstring), dressur (67 % i LC1) og show, hvor de opnåede en flot 2. plads med 8 i helhed!

zambuca 09 web1.jpgzambuca 09 web2.jpg Fotos: Charlotte Jensen

Zambuca og Karoline var igen i topform! De vandt klassen for 1 års Welsh Cobs (4 deltagere) med 8 i helhed, og gik for anden uge i træk i finalen; fornemt!! Og de vandt den flotte titel som res. Ungdyrchampion! Stort tillykke!!

Sidst -  men absolut ikke mindst:

vic web2.jpg Foto: Charlotte Jensen

Vores 'øjesten' og store stolthed gjorde det helt formidabelt: Hun vandt sin showklasse med den helt fantastiske pointsum: 46 points! Allerbedst var det næsten, at vi fik bekræftet vores egen vurdering vedr. type; vi synes jo, at Victoria er 'temmelig perfekt', så vi blev uhørt glade over karakteren 10 for type -  og endda også 10 for lemmer!

 

Men her sluttede det ikke! For Victoria kan nu kalde sig Supreme Champion og BEST-IN-SHOW ligesom mange af sine staldkammerater!

 

vic web3.jpgFoto: Fjordglimt

Også et stort tillykke til Mie og Chopins Ariel, der sluttede som res.BIS! Dejligt at vi kunne toppe dagen med 2 danskavlede dyr, der tilmed begge var af egen avl; større bliver det ikke, så årsagen til de brede smil er vist indlysende!

 

Tak til alle for en flot dag med super stemning!!  

 

6. sept.: Welsh Føl- & Plageskue i Nr. Snede!

Efter tabet af Hazel havde vi det utrolige held, at Emma tog Zorro til sig som sin egen og nu malker og passer 2 føl (fotos følger). Så Emma har nok en gang bekræftet, at hun er en enestående hoppe!

Vi var meget i tvivl om vi kunne byde Zorro den lange tur, men han virkede i fin form og relativt uberørt, så vi efteranmeldte 'tvillingesøster Alison' og kørte til Nr. Snede med Emma og hendes 2 føl, samt Zambuca.

 

Og det var et godt valg, for det gik superflot for alle 3:

zambuca web1.jpgFoto: Charlotte Jensen

Zambuca blev nr. 2 i sin klasse efter den meget vindende sec. hoppe Gribsvads Mehle Jo, så Zambuca gik i finalen og fik ærespræmie!

alison web1.jpgalison web2.jpg Fotos: Charlotte Jensen

Alison fik sin showdebut, og sikke en flot start på karrieren! Emma gik stolt i ringen med 'sine 2 føl' efter sig, og minsandten om de ikke i al ubeskedenhed sluttede som nr. 1 & 2!!! -  så Alison blev altså kun slået af Zorro i en stærk følklasse. Alison gik dermed i finalen, hvor hun endte på en hæderfuld 5. plads blandt de 15 føl i den store finale -  og fik en ærespræmie med hjem! 

 

zorro web1.jpgzorro web2.jpg Fotos: Charlotte Jensen

Men Zorro gik endnu videre! Han viste endnu en gang sin formidable bevægelse og holdt dermed sin mors stolte fane højt hævet! Han vandt følklassen for sec.C og D, og efter en flot placering i følfinalen gik han hele vejen til den afsluttende store finale mellem de bedste føl og de bedste ungdyr.

Og minsandten om han ikke gentog kunststykket fra hoppekåringen og sluttede som res. BEST-IN-SHOW, hvorved han slog alle de dejlige plage - fantastisk!

Vi er meget glade og meget stolte og glæder os til at vise Zorro i de kommende år!

Tak til Charlotte for de mange gode fotos fra dagen -  og til arrangørerne for et stort, flot show!!

August

30. august: Så fik vi endnu flere fotos fra Holland; denne gang fra den fjernt udstationerede kanonfotograf fra Fjordglimt, frk. Jørgensen, der pt. huserer i Grækenland.

Hun sendte bl.a. følgende herlige snapshot af en undtagelsesvist fræk Victoria:

victoria helle web.jpg

Tak, Helle!

vic int09 cj2 web.jpgvic int09 ll web.jpg

25. august: Vi er nu hjemme igen efter en dejlig weekend ved Internationalt Welsh Show i Holland! Alt i alt en mægtig god tur - ikke mindst p.g.a. det hyggelige sammenhold i danskerlejren; vi var vist næststørste nation efter hollænderne selv! Også de hyggelige samtaler med mange europæiske kolleger (dejligt at se 'gode venner' blandt Cob avlerne i bl.a. Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig igen), og ikke at forglemme de herlige walisere, som endnu en gang sendte 3-4 lastbiler over kanalen og satte os alle på plads!

Således også vores dejlige Victoria, som i øvrigt gjorde os meget glade og stolte!

Hun var i en af de på papiret sværeste klasser, nemlig Cob goldhopperne med hele 17 deltagere; sådan! Og her deltog superhoppen Nebo Miss Maple, der 2 gange har vundet på Royal Welsh - senest for få uger siden. Så sværere selskab kunne næsten ikke tænkes, og derfor gik alle vores håb på at nå en 2. plads i det stærke selskab, der ud over Miss Maple bl.a. også talte nogle af de bedste hopper fra Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Holland og Østrig.

Vic int show 09 lisbmik web.jpgFoto: Lisbeth Mikkelsen

Victoria viste sig fra sin bedste side, og vandt den eftertragtede 2. plads  -  kun slået af Miss Maple; herligt!!!! På ovenstående foto ses hun med Miss Maple bagved.

vic int09 ll2 web.jpg

Og endnu mere stolte blev vi over kommentarerne i timerne (og dagen) efter klassen. Rigtig mange havde bemærket Victorias kvaliteter, og rigtig mange var forbi med lykønskninger og anerkendende bemærkninger! Hele rejsen værd!!   

TAK til Laila, Charlotte & Lisbeth for de dejlige fotos fra showet!!

vic int09 cj web.jpg 'Når enden er god, er alting godt'!! Det gælder også for en Welsh Cob!

 

15. august: Valhallas Zorba er nu udlånt for en længere periode til Lisa Nielsen, der i forvejen har 2 gamle Valhallas Valiant. Idéen opstod, da Lisa jo først kan starte med at ride Valiant næste år, og derfor mangler en ridehest. Og vi har Zorba gående, der nu er 3 år gammel, let ryttervant, og klar til at lære mere. Derfor har vi lavet en aftale, som vi er sikre på, at alle 3 parter får glæde af  - også Zorba!

 Zorba web1 Zorba - Foto: Mads Kørner Henriksen

 

4. august: Vi kan slet ikke få armene ned igen!!!!!! - og nu følger en lang historie og mange fotos. En stor tak til Laila og Charlotte for de mange flotte fotos fra hoppekåringen!!!

Hoppekåringen på Fyn blev endnu et flot afviklet show i dejligt vejr og perfekte omgivelser; tak til Elmegårdens Ridecenter for endnu en gang at stille de flotte rammer til rådighed!

Zorro web3.jpg

Og glæden blev ikke mindre efterhånden som dagen skred frem! Først vandt Zorro i flot og selvsikker stil den store følklasse med deltagelse af dejlige føl fra alle sectioner. Og dermed var han følchampion i sit første show!! - og direkte kvalificeret til dagens BIS-finale!

Zorro og Bianca web.jpg

Glade og stolte var vi også over, at nr. 2 og res.champion var 'kusinen', nemlig Netes dejlige palomino hoppeføl efter Valhallas Limelight og Bilsbæk Judith; stort tillykke til Nete med det dejlige føl og den flotte placering - og ikke mindst ærespræmien som 'Bedste nye udstiller'!!

Hazel web1.jpgHazel web2.jpg

Også Hazel var i fin form og vandt sin showklasse. Hun kvalificerede sig også til BIS-finalen lige efter Thers-bandens dejlige BIS-vinder, den importerede sec.C hoppe fra Brynithon, som unge Thers fik til at flyve i fornem stil! Også et stort illykke til Bjarne og Morten med den smukke og velgående hoppe!

Dermed havde vi hele 2 dyr i finalen, og da vi for en gangs skyld var kommet til show uden vores dygtige hestepiger, der var optaget af andre gøremål, ja så måtte vi ud og finde hjælp. Tak til Jakob og Morten, der hjalp os i dagens løb og især til Mogens fra Kystol/PODA Midtjylland, der på fornemste vis mønstrede Zorro til sin flotte slutplacering!

Zorro web5.jpgZorro web1.jpg 

For dagen sluttede med at Zorro imponerede alle med sin store gang og udstråling og sluttede som res. BEST-IN-SHOW!!!

Zorro web4.jpgZorro web2.jpg

Og dermed gentog historien sig: Da Hazel var føl, slog hun til alles overraskelse sin mor, vores skønne stamhoppe Rotherdale Heiress, i finalen ved 'Welsh Ponyens Dag 2001', hvor Hazel grundlagde sin formidable showkarriere ved at blive BIS-vinder. Og nu gjorde hendes søn så stort set det samme, 8 år senere, idet også han gav sin mor baghjul i en stor finale -  herligt, når avlsfremgangen kan ses og føles!

Dommerne gav Zorro rigtig mange rosende kommentarer med på vejen, og spåede ham en stor fremtid! Og det er jo herligt, når nu hans far bliver vallak netop i disse dage; så føles det godt at have en værdig arving!

Og jeg var bare så glad for at få lov til at løbe en tur med mine dejlige Welsh Cobs, at vi begyndte at danse; se bare her:

Zorro og Carl danser.jpgHazel og Carl danser.jpg

Jeg overvejer faktisk at gå Kevin Costner i bedene og indspille en film med titlen: 'Danser med heste'!!

Juli:

15. juli: Vi nyder sommerens vekslen mellem sol og regnbyger, hvilket vi har hårdt brug for på vores sandjord. De 2 føl (ja, sådan er det endt i år… Øv!) trives rigtig godt, og er godt i gang med at fælde. Så meget, at de p.t. ligner mølædte muldvarpe; så lige nu får I ingen nye fotos.

Vi er meget tilfredse med dem begge, og især den dunfarvede hoppe Alison har medført flere købsforespørgsler fra udlandet. Men hun bliver her på Valhalla!

Vi oplever også pæn efterspørgsel på vores unge vallakker, og venter flere besøg i løbet af sommeren. Så trods finanskrisen er der åbenbart stadig nogle, der vil købe heste; herligt!

Juni:

Lady Laura maj 09 Mailen

Juni bød desværre ikke kun på glæder: Midt under Roskildeskuet måtte vi konstatere, at årets yndige hoppeføl efter Lady Lillian var blevet sparket hjemme på folden, havde brækket skulderen, og måtte aflives. Øv!! Hændeligt uheld ja (vi kender ikke årsagen), men brand ærgerligt for hun var smuk og feminin!

 

hazel rosk 09 web

7. juni: Hazel fejrede store triumfer, da hun ugen efter for 4. gang i sit liv var på Roskilde dyrskue!!

Hun fortsatte med stor sikkerhed sin ganske enestående rekordliste, ved for 3. gang i træk at opnå de maksimale 24 points og ærespræmie!! (som 2 års måtte hun ’nøjes’ med 23 points….!)

Tak til Puk for flot mønstring i mit fravær!! - jeg var for første gang siden 1972 ikke til stede på førstedagen p.g.a. en forretningsrejse til Polen; jeg nåede dog hjem til de sidste 2 dage og fælleskonkurrencerne!

Og ikke nok med det: For 4. gang ud af 4 mulige kvalificerede hun sig til fælleskonkurrencerne, og for 4. gang ud af 4 mulige opnåede hun en placering i Top3!! En formidabel bedrift i så stærkt selskab! Og ikke nok med det: For i år gjorde Hazel det præcis 1 plads bedre end sidste år, idet hun i år opnåede den 2. plads, som vi aldrig før har vundet!

Den formentlig enestående rekordliste for Hazel på Roskildeskuet ser nu således ud:

·       2003: Skuets Bedste 2 års hoppe

·       2004: Skuets Bedste 3 års hoppe

·       2008: Nr. 3 i Skuets Bedste Følhoppe

·       2009: Nr. 2 i Skuets Bedste Følhoppe

Om vi kommer med hende igen næste år for at se, om hun kan gå helt til tops lige som sin søster; vi ved det ikke?!

Dermed har Hazel bidraget kraftigt til at cementere vores avlshoppers succes i Roskilde; se bare den aktuelle liste:

·       Vinder af ’Skuets Bedste Følhoppe’: Valhallas Hillary (2000)

·       Nr. 2 i ’Skuets Bedste Følhoppe’:      Valhallas Hazel (2009)

·       Nr. 3 i ’Skuets Bedste Følhoppe’:      Valhallas Hazel (2008)

§  Valhallas Victoria (2007)

§  Trevallion Lady Lillian (2004)

§  Valhallas Emily (1997)

§  Rotherdale Heiress (1992)

 

hazel junishow 2009 cj web Foto: Charlotte Jensen

1.juni: Det stort anlagte og flot afviklede ’Fynsk Junishow’ - der i år havde status af ’The National Show’ -  blev en flot succes for begge vores deltagere. Hazel vandt sin showklasse og blev res. hoppechampion.

victor junishow 2009 cj webVictor junishow09 LauraFotos: Charlotte Jensen & Laura Teken Hansen

Victor vandt for 3. show i træk sin klasse, men han måtte sidst på dagen se sig slået i championaterne, hvor han tydeligvis var træt.

Inden da havde han dog nået sit hidtil flotteste resultat: I den store og meget spændende DM-klasse opnåede han en helt imponerende 3. plads i den individuelle oprangering, kun slået af den senere BIS-vinder og sec.C ungdyr-/hoppe-champion. Og dermed slog han en hel række superchampions, som f.eks. vores egen Hazel og Fjordglimts Mr. Carnival!! Fornemt og meget lovende!!

Victor nr3 i DM Laura Foto: Laura Teken Hansen

Dermed var Victor i højeste grad medvirkende til at sikre os en 2. plads i det stærke selskab, hvor hele 7 stutterier i år kæmpede om titlen som ’Danmarksmester i Welsh avl’. Tillykke til Bjerregaard, der i år slog os!!

 

starlight web

1. juni: Vi har solgt vores yndige og feminine 1 års hoppe, Valhallas Lady Starlight, til Henriette Lindberg & Jakob Jensby på Stutteri Mailund i Nordjylland. Ikke fordi vi gerne ville sælge hende, men fordi især Henriette (vores ’gamle’ super-staldmester) var meget insisterende!!! -  og ville have fat i Starlight, så de kunne supplere deres andre gode avlshopper på ’Mailund’ med en ’Trevallion-hoppe’. Og det er i høj grad hvad Starlight er! Vi ved, at hun vil få mindst de samme gode muligheder hos Henriette & Jakob, og vi ønsker dem al mulig held og lykke med deres nye unghoppe!

Samtidigt har vi lavet en handel med Henriette & Jakob om at købe vores gamle yndling Valhallas Queen of Hearts tilbage, når de senere på året har fravænnet årets føl. Vi glæder os meget til at få hende hjem igen; resten af historien følger!!

 

Maj:

Bjørnstrups Mr McCartney web

30. maj: Også den lille sec.C vallak, Bjørnstrups Mr. McCartney, som vi har haft til salg for vores bror/svoger Erik, har nu fundet sig et godt nyt hjem, nemlig hos fam. Landemann i Sverige, der i forvejen har bl.a. Valhallas Cherry. McCartney skal være ridepony for familiens 2 dejlige små døtre, og vi ønsker dem held og lykke med pigernes nye pony!

 

Matti april 09 mailen web Foto: Mads Kørner Henriksen

25. maj: Vi har nu -  efter lange overvejelser -  solgt vores røde superhingst som ridehest, og vi er meget glade for, at han får et perfekt hjem hos Mailen Wallmann her i Kalundborg. Det betyder, at han skal være vallak i løbet af sommeren, og derfor er vi ved at lave den sidste årgang føl efter ham.

Årsagen er, at vi har valgt at beholde hans helbror Limelight, og hans nevø Victor Llwyd, og derfor har vi rigtig godt fat i de for os helt uundværlige blodlinier (kombinationen af Lady og Imperial!) - og vi skal ikke have 3 avlshingste med de samme linier! Når ’Matti’ blev til salg skyldes det vores prioriterede farver: Vi vil gerne lave mere sort, og her passer palomino og dun bedre end, end Mattis røde kulør. Heldigvis synes Mailen, at rød er verdens bedste farve!!

Vi har haft nogle fantastiske år med ’Matti’ i showringen, og det glæder os, at vi i år har fået en smuk sort søn efter ham. Og det glæder os også rigtig meget, at han nu snart tager fat på en ny karriere under rytter. Vi ønsker Mailen tillykke med ham og glæder os til at følge dem i de kommende år!!

 

Alison 20 maj 09 MailenFoto: Mads Kørner Henriksen

23. maj: Årets følflok glæder os dagligt. De er alle meget tillidsfulde, og voldsomt kønne -  synes vi! Som I ser, kan Alison rigtig godt lide at blive kløet!

 

Lady Laura maj 09 MailenFoto: Mads Kørner Henriksen

15. maj: Så folede Lady også, og fik en yndig brun hoppe. Se mere i ’Føl’.

 

Impala maj 09 lisaFoto: Stine Nielsen

13. maj: Så hentede Lisa sin ’lille sorte prinsesse’ Valhallas Impala. Vi ønsker Lisa al mulig held og lykke med hende i de kommende år!

zorro web3

12. maj: Og glæden fortsætter: I dag fik Hazel en smuk sort hingst efter Lord Matrafal. Se mere i ’Føl’.

alison web5

11. maj: Nu er glæden vendt tilbage! Emma folede d. 8. maj og fik det dejligste dun hoppeføl -  præcis som ’bestilt’. Læs mere i afsnittet ’Føl’.

2. maj: Desværre startede Hillary med at fole, næsten 2 måneder for tidligt, om aftenen d. 30. april. Jeg fik reddet føllet ud, og dermed reddet Hillary, idet folingen foregik noget voldsomt efter en moderkageløsning. Føllet levede i kort tid, men det var desværre alt for lille til at kunne klare sig. ØV!!!! Det var en meget smuk, brun hoppe med perfekte aftegn, så vi prøver nok at lave en magen til.

 

April:

28. april: Så har vi været til årets 2. show, og igen var herlig succes: 2 dyr, 2 sejre!!

Vi havde valgt at lade Cardi blive hjemme (p.g.a. tidsplanen) og i stedet satse helhjertet på de to 1 års dyr, vores egen Victor og Karoline & Lauras Zambuca.

zambuca 09 web

Zambuca har opført sig eksemplarisk under pigernes træning med hende herhjemme, men de syntes alligevel, at det ville være bedst, hvis jeg ville vise den energiske unge dame i hendes debut på ’egne ben’. Derfor fik jeg den store fornøjelse at ende på fløjen med Zambuca, der fik en flot beskrivelse, fine karakterer (8 i helhed) og en god placering i semifinalen. Alt i alt en god start på denne smukke Hazel-datters showkarriere, for med den mor er der meget at leve op til!

 

Victor valgte igen at lade sin formidable bevægelse forblive en hemmelighed. Heldigvis kender vi den selv, og heldigvis har Welsh Cob erfagruppen set, hvordan han kan flyve -  så mon ikke vi også i showringen får det at se en dag – måske, når vi kommer på græs? I hvert fald syntes dommerne rigtig godt om ham i øvrigt, for med karaktererne 9-9-8-7-8 var det kun den let ukoncentrerede lunten rundt, der trak ned i det høje gennemsnit.

Beskrivelsen lød: ’Stor, meget veludviklet unghingst af særdeles god type, med godt hingstepræg, veludfyldte kropspartier og muskuløs bagpart. Tørt fundament. Bevægelsen er god i skridt, ret god i trav.’

 

8. april: I lørdags var vi til Welsh foreningens hingstekåring på Sydsjælland. En meget vellykket dag med prægtigt forårsvejr og god stemning - alt i alt en rigtig god oplevelse!

Ikke mindst fordi vores 2 unghingste gjorde det så godt, at begge vandt deres showklasser!

’Victor’ fik sin showdebut, ja faktisk var det første gang nogensinde, at han prøvede at blive vasket, læsset og kørt bort fra fødehjemmets trygge rammer. Han tog det hele med stor ro, og selv om han aldrig før har set et ridehus, ja så valgte han det meste af tiden at opføre sig eksemplarisk. Til gengæld gad han ikke rigtig vise sin overlegne bevægelse; vi håber at det kommer i takt med stigende rutine i showringen.

Victor hi09 web2Victor%20hi09%20webFotos: Gitte Olsen

’Victor’ vandt sin showklasse med karaktererne 8-9-8-7-8 og en flot beskrivelse!!

 

Cardi 09 web4Cardi%2009%20web3Cardi%2009%20web2Fotos: Gitte Olsen

’Cardi’ har lidt showrutine med sig fra Wales, men har formentlig heller aldrig før set et ridehus. Men også han klarede det flot og vandt en stærk showklasse samt endte som dagens bedste 2 års hingst; flot!! Han fik karaktererne 8-7-8-7-8 og en god beskrivelse.

 

3. april:

Impala april 09 Lisa2Impala april 09 Lisa

Vi har netop solgt ’Valhallas Impala’ til Lisa Nielsen, der i forvejen ejer den unge vallak ’Valhallas Valiant’ og i en årrække havde ’Valhallas Jesse James’. Så Impala får et nyt superhjem, hvor hun skal være ridehest og avlshoppe. Vi ønsker Lisa varmt tillykke med hendes nye Valhalla hoppe og håber, at de får rigtig meget glæde af hinanden!!

’Valhallas Madison’ er nu kastreret og klar til levering som en dejlig, velgående og meget rolig 2 års vallak. Så vi har p.t. udsolgt af hopper, men kan tilbyde 3-4 unge hanner.

Og om få uger starter følsæsonen, og med 4 stk. på vej skulle der være gode muligheder for at formentlig 2 af dem bliver til salg.

 

Marts:

llandudno web

12. marts: Jeg er netop kommet hjem fra 5 dejlige dage i Wales. Hovedformålet var at deltage i generalforsamlingen i ’Welsh Pony & Cob Society’, der fandt sted i den smukke badeby på Nordkysten: Llandudno, som vi har besøgt en del gange før. På ovenstående foto ser i lidt af den alenlange strandpromenade, og hvis I ser godt efter, er der snedækkede bjerge i baggrunden -  nemlig Snowdonia!

Men målet var naturligvis også at besøge vores udstationerede avlshingst, Valhallas Limelight, der i disse år er udlejet til Menai stutteriet i hjertet af Welsh Cob land: Cardigan. Som I ser af disse fotos trives Limelight fint i sit ’fædrene hjem’, og nu venter vi alle spændt på at bedækningssæsonen starter, så han kan komme i gang med arbejdet.

limelight1 marts09 web limelight3 marts09 web

Besøget på Menai stutteriet rummede også en spændende tur ned til det sydvestligste hjørne af Wales, Fishguard og St. Davids i  Pembrokeshire, hvor avlshopperne og rigtige mange ungdyr overvintrer på store folde. Klimaet er en anelse mildere hernede, og ofte gror græsset næsten året rundt. Næste foto viser Welsh Cob hopperne på kysten ved fyrtårnet på pynten af ’Strumble Head’ lidt uden for Fishguard; samme sted som billedet af den walisiske Cardigankyst (på forsiden) er taget.

menai D hopper2 marts 09 web

Jeg fik naturligvis også tid til at se hingstene, showdyrene osv. og blandt dem, der rigtig imponerede, var den 4 år gamle dun hingst Menai Cardi Llwyd. Han er halvbror til vores aktuelle hingst, Menai Cardi Gambler, idet de begge er efter Menai Cosmos.

menai cardi llwyd2 web

 

 Februar:

løsdriftsstald webløsdriftsstald web3

19. februar: Vinteren er jo relativt mild, så hesteholdet fungerer godt. Vores 4 ’Cob knægte’ går i permanent løsdrift, idet vores nye løsdriftsstald er blevet (næsten) færdig, og drengene trives super godt her. De fodres med rigtig godt wraphø ’ad libitum’ (et mærke, de tilsyneladende sætter stor pris på) i et foderbord (fra CN Agro, som kan anbefales), hvor de alle let kan komme til på en gang, og dertil får de vitaminer/mineraler, men ellers ikke andet.

foderbord web

Flokken består af de 2 unghingste Madison og Amarone, vallakken Zorba samt ikke mindst flokkens leder ’Matti’, der igen viser sit fornemme temperament og enes fint med den lille flok.

ungdyr febr 09 web

 

15. februar: Så har Hanne Larsen (Stutteri Greenhill) hentet sine 2 ’små banditter’ (de 2 sec. A helbrødre Valhallas Braveheart og Valhallas Barolo) hjem til Midtjylland. Vi håber, at Hanne får rigtig meget glæde af dem i showringen og måske senere i avlen; det må de kommende år vise. Men potentialet er der: Begge Bellavistas sønner har arvet deres mors store, lette gang og kombinationen med HS Janus ser ud til at have virket godt.

 

Januar:

1. januar: Rigtig godt nytår til alle!! Vi håber, at I får et succesfuldt 2009!

 

hegn

B. Føl 2009

I 2009 fik vi 2 herlige Welsh Cob føl:

alison web6alison%20web5

Valhallas Alison

·   Dun hoppeføl, f. 8. maj kl. ca. 16.30. Stjerneblis og 4 hvide sokker.

·   Valhallas Limelight  / Valhallas Emma

 

Valhallas Emma skulle have folet ca. 18. april, men først d. 8. maj (St. Bededag) tog hun sig sammen. Midt på den smukke eftermiddag, midt i flokken, fandt hun en lille bakke med udsigt over fjorden -  og lagde sig til at fole. Vi havde (takket være Karens gode intuition) valgt at drikke eftermiddagskaffe med udsigt til folden, så vi var med hele vejen.

alison web1

Og som I ser, stod gamle kloge Heiress vagt, så Emma kunne fole i fred for de frække unghopper, der fulgte nysgerrigt med  -  i passende afstand.

Spændingen om årets Emma-føl var rigtig stor, for føllet er jo efter ’Valhallas Limelight’, der sidste år gav os drømmeføllet, den dunfarvede Victor Llwyd -  efter Emmas datter Victoria. Derfor var ’bestillingen’ til Emma, at vi i år ville have en dunfarvet hoppe! Og stor var tilfredsheden (som det fremgår) hos både Emma, Victoria (der også passede på!), Heiress og ikke mindst Carl, da føllet kom ud og vitterligt var en smuk dun hoppe med 4 hvide sokker og en velformet stjerneblis!!

alison web2

Og den lille hoppe, der nu er navngivet ’Alison’, fik en flot start i tilværelsen. Vores hestes naturlige flokliv kom klart til udtryk i den kommende halve time, hvor føllet blev slikket tørt af ikke mindre end 3 hopper: Mor Emma, moster Victoria og gamle tante Heiress!! Jo der var søstersolidaritet for alle pengene.

alison web3

Hvordan ser hun så ud? I skal nok få hende i tør og udfoldet tilstand om nogle dage, men sådan så hun ud, da hun knapt ½ time gammel sprang på benene og testede bæreevnen. Indtil videre kan vi vist blot sige, at vi er meget tilfredse!!!!!

alison web4

Nye, tørre fotos af Alison fra d. 12. maj (altså 4 dage gammel) ses øverst!!

 

zorro web3

Valhallas Zorro

·   Sort hingsteføl, f. 12. maj kl. ca. 13.30. Stjerneblis og 2 bagsokker.

·   Valhallas Lord Matrafal  / Valhallas Hazel

Da jeg i dag (d. 12. maj) var i folden for at tage nye fotos af Emmas føl, nu navngivet Alison, valgte Hazel til min store glæde at lægge sig ned og fole. Igen midt i flokken, og midt på dagen; spøjst!! Men det er åbenbart den nye mode blandt indsigtsfulde hopper, der godt ved, at der ikke er løver og sabeltigre i nærheden, og derfor godt tør fole i dagslys!

zorro%20web1

Hazel folede aldeles problemfrit, som hun plejer, og fik et stort smukt sort hingsteføl med flotte aftegn og det smukkeste hoved!! Bedre kunne vi ikke ønske det!

Igen valgte mormor Heiress at stå vagt under hele folingen, og da der bagefter var nok at gøre med at få slikket den lille fyr tør, ja så gav hun da gerne et nap med!

zorro web2

 

hegn