2011

Her kan du læse om de vigtigste begivenheder i 2011:

A. Først ”Nyheder” – måned for måned (i baglæns orden)

B. Føl 2011

hegn

A. Nyheder 2011

November:

Det er vist på høje tid at få fortalt om vores nye stamhoppe: Wedog Solitaire!

welsh cob wedog solitaire web1welsh cob wedog solitaire web2Fotos: Maria Reese

For historien om 'Solo', som hun hedder til daglig, starter faktisk for længe siden: Da vi deltog i kåringen i 2002, så vi en meget smuk og meget velgående Welsh Cob hoppe blive kåret i I.kl., og vi måtte uden tøven beundre hende og hendes formidable afstamning (mere om denne følger).

Solo tilhørte Maria Reese fra Kalundborg-egnen, men vi kendte hverken Maria eller hendes smukke hoppe på forhånd. Vi fik dog en god snak, og det viste sig at Solo var en af de hopper, som Randi Christiansen importerede, da hun grundlagde sit 'Søndergaard-stutteri'. Maria, der havde en Welsh Cob vallak som ridehest i forvejen, havde købt Solo som ridehest og potentielt avlshoppe.

Senere havde vi den glæde, at Maria kom med Solo til bedækning hos Menai Sparkling Imperial, og dette resulterede i en dejlig hoppe, Jernhøjs Solitude, som Maria har valgt at beholde.

For noget tid siden spurgte Maria, om vi kunne have interesse i at købe Solo, og denne aftale faldt på plads i sommer. Vi er meget glade for, at Maria gav os denne chance, for vi har stor tiltro til Solos muligheder for at styrke vores avl yderligere.

Hun er ganske vist en 'lidt moden dame', med sine snart 15 år, men hvis vi er heldige, kan vi nå at få en stribe dejlige føl efter hende. Hun virker i hvert fald i topform og bærer årene aldeles usynligt -  og nu er hun i fol igen, så vi glæder os!!

 

Som nævnt var det ikke bare det smukke udseende og den prægtige bevægelse, vi faldt for: Afstamningen er nærmest unik med sin kombination af de nu afdøde avlsmatadorer Derwen Royal Express og Nebo Daniel!!

Derwen Queen web Derwen Queen

Royal Express var søn af den navnkundige hoppe Derwen Queen efter Hendy Brenin, og hermed får vi fat i en meget eftertragtet 'udkrydsning' i vores avlsprogram, der ellers fokuserer meget på Nebo Black Magic, Tyhen Comet og deres far Pentre Eiddwen Comet. Netop for ikke helt at forlade dette, er Royal Express et supergodt valg, for hans far er den nyligt afdøde Derwen Railway Express efter - Nebo Black Magic.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRGvk2kMowwwUd9xmDBC3LkAnViR1JvBPEq0S77nKTVWOYLqDhE2GGrsAhttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbnPENLKH5c1i0QqwpVAakMMa0QiFDeNXhmv0_C0sAb6Vl-ZWnr0H2UEs Derwen Railway Express

Og morfar er som nævnt Nebo Daniel, der også er morfar til Menai Sparkling Imperial, og denne kombination (der er endnu en udkrydsning) ved vi virker!

Så vi glæder os rigtig meget til at se Solo's første Valhalla-føl til sommer!

 

Oktober:

Alle hopperne er nu scannet eller håndprøvet, og det ser ud til, at vi i år har hele 8 hopper i fol!!!

Nærmere om de enkelte, forventede føl følger snarest!

 

Men det er en stor glæde at Victoria er kommet godt hjem og har bevaret drægtigheden. En anden del af årets projekt var jo netop at få hende ifolet med en af stjernehingstene i Wales, så det er med stor glæde, at vi kan meddele, at Victoria er i fol med Brynithon The Gigalo  -  og forventes at fole ca. 19. maj!!!

The Gigalo er efter avlsmatadoren Thorneyside The Terminator og hans mor er Pantyfid Marnie e. Trevallion Prince Comet og med Tyhen Comet som både farfar og morfar. Dermed endnu en ny, gedigen linie i vores linieavl tilbage mod Nebo Black Magic & Pentre Eiddwen Comet!

Brynithon The Gigalo er multi-champion i Wales, Royal Welsh- vinder og far til rigtig mange champions!!

http://www.rainhillwelshcobs.com/photos/royalwelshshow/2008/brygig02.jpgBrynithon The Gigalo

August:

6.&7. august var det blevet tid til at vise Victoria & Katie Internationalt Show  - så endnu en gang gik turen tilbage til Wales, men denne gang var Karen heldigvis blevet så rask, at hun kunne tage med!

Endnu en gang storvask, og så i ringen - og igen i stærkt selskab. Men uppss - for en mavelanding, det blev for os. Dommerne værdigede ikke Victoria et blik, så hun endte langt nede i rækken, og den eneste trøst var, at nr. 2 på RW et par uger tidligere, Hywi Mari, stod lige foran os, så hun fandt heller ingen nåde.

welsh cob valhallas katie på int show kbo web1Foto: Karen B. Olsen

Til gengæld gjorde Katie det igen fint og endte på en flot 5. plads, hvilket vel nærmest kan kaldes et pænt 'hat-trick': 3 af landets stærkeste/største shows, og 3 x i Top-5!! Flot start på den unge dames showkarriere!!

 

Juli:

Juli 2011 blev en uhyre travl måned med flere rejser til Wales end normalt, og hele 2 store shows med Victoria & Katie:

1. Lørdag d. 2. juli var det tid til at 'mine 2 brune damer' endelig skulle have deres showdebut i Wales -  på intet mindre end Northleach show, der i årtier har været blandt de største og mest betydningsfulde Welsh shows i Storbritannien. Og her lagde vi så ud i særdeles hårdt selskab, og minsandten om ikke begge mine brune damer gjorde mig rigtig stolt: 

Victoria fik en fin 3. plads i klassen, mens Katie gjorde det endnu bedre og snuppede en 2. plads!!

 

2. Godt 2 uger senere nåede vi så endelig frem til det, hele projektet især drejede sig om, nemlig deltagelse ved "Welsh Cob'ernes VM": The Royal Welsh show!!!

Onsdag d. 20. juli var dagen! Begge hopper blev vasket dagen inden (på Rotherdale, hvor de stod hele sæsonen) og blev kørt op på showpladsen, så de var klar fra morgenstunden. Vi var med i dagens 3. og 5. klasse, så der var god tid til at få nerver på. Vi (Laura Ferris, Rotherdale og jeg) besluttede, at Laura viste Victoria, mens jeg koncentrerede mig om mit store, bomstærke hoppeføl.

Inden klassens start havde en gennemlæsning af Victorias klasse i RW-kataloget givet mig koldsved: Der var en uhørt samling af tidligere Royal Welsh vindere tilmeldt, så selv om jeg syntes, at Victoria så bragende godt ud, så var jeg godt klar over, at det var det hårdeste selskab, hun nogensinde havde stillet op i!!  Men det var jo også Royal Welsh! -:)

 Welsh Cob Valhallas Kiss-Me-Kate på RW web1Foto: Karoline & Laura

Dommeren, Robert Manchip, som jeg ikke kendte meget til, gik grundigt til værks, og på afstand fulgte jeg spændt hans gennemsyn af de mange smukke hopper i skridt og trav. Da han efter lang betænkningstid tog Abergavenny Morning Queen ind på fløjen, steg optimismen, for hun er en stor og meget betydelig hoppe, og jeg tænkte, at det øgede vores chancer, for hende kunne Victoria godt matche. Og ganske rigtigt: Nr. 2 blev Roger Davies' store betydelige Hywi Mari, og som nr. 3 blev Victoria kaldt ind! Helt overdådigt -  men jeg turde naturligvis ikke tro på det endnu, for meget kan ændre sig.

Så var det tid til at stille op og blive grundigt inspiceret; her dommeren i arbejde:

welsh cob valhallas victoria på RW k&l web1welsh cob valhallas victoria på RW bt web1

 

Efter gennemsyn af begge rækker besluttede dommeren, at der ikke skulle ændres på de første -  så stor var min jubel, og der var tunge dråber i øjenkrogene, for det var en drøm, der gik i opfyldelse: Jeg har siden 1977, da jeg besøgte RW første gang, drømt om at stå der selv -  i første række (dvs. blandt de første 10) -  og nu stod jeg endda 'in the cards' (de første 6 får et 'papskilt') og endda i top-3 med en hoppe, jeg selv havde avlet, og endda min øjesten, og endda et barnebarn af min første øjesten: min gamle stamhoppe, Rotherdale Eclipse!!

Jo, det var i sandhed kæmpestort!!!! Det kan godt føles en anelse sært, at en voksen mand kan gå op i at vinde en roset og et papskilt -  men sådan bliver man, når man bliver ramt af 'Welsh Cob bacillen'!! -:)

Lidt fotos fra øjeblikket, der blev foreviget af  mange fotografer; tak til Karoline & Laura, Mili Peel, Bent Thygesen, niece Lærke m.fl.!

Welsh Cob Valhallas Victoria på RW mili peel web1welsh cob valhallas victoria på RW k&l web3welsh cob valhallas victoria på RW k&l web2welsh cob valhallas victoria på RW k&l web4

Jeg syntes altså, at den varmt gule roset sad flot på Victoria -  og matchede Lauras berømte, gule vest! Og bag os stod RW-vindere & champions som bl.a. Pennal Free Dancer, Parc Rosina og Rotherdale Snow Queen; næsten ikke til at fatte.

Og så var det tid til æresrunden -  som jeg nød i fulde drag:

Welsh Cob Valhallas Victoria på RW web1 Foto: Karoline & Laurahttp://www.rainhillwelshcobs.com/photos/royalwelshshow/2011/valhallasvictoria08.jpg Foto: Anthony Booth

Efter hoppeklassen var det først hingsteføllene, der var i ilden, og så blev det Katie's tur. Også hun var i hård konkurrence, og efter en suveræn start fra Brynithon-stutteriet, der stod nr. 1 og 2 med deres hoppeføl, blev der plads til os andre. Katie opførte sig overraskende pænt, for træning havde hun ikke set meget til, og jeg var aldeles tilfreds med en flot 4. plads i det stærke selskab! 2 brune damer -  2 x 'in the cards' og rosetter - 2 x første række på RW -  smukt!! -:)

welsh cob valhallas victoria på RW k&l web4welsh cob valhallas katie på RW k&l web1

 

Juni:

Welsh Cob Valhallas Macchiato web2 Foto: Karoline & Laura

16. juni: Så fik vi endelig årets andet føl: Maggie folede og fik et smukt, sort hingsteføl efter Ringside Thomas. Læs mere om ham og se fotos under 'Føl'. 

Maj:

Primo: Vi har efter plageskuet på Dorthealyst modtaget en masse dejlige kommentarer om skønne, gamle Heiress. Nok en gang: tak for dem alle!! Og så har vi fået en stor flot stak fotos fra bl.a. Charlotte Jensen og Tina Broge Olsen. Enkelte af dem ser I her; vi er meget glade for dem alle!!

welsh cob rotherdale heiress 301104 CAJ web1Fotos: Charlotte Jensen

Welsh Cob Rotherdale Heiress 2011 web1Welsh Cob Rotherdale Heiress 2011 web2 Fotos: Tina Broge Olsen

April:

30. april: Da vi kom hjem fra plageskuet, lå der en dejlig mail fra Rotherdale med besked om, at Victoria havde folet dagen før, altså fredag aften midt under den kongelige, britiske bryllupsfest. Og minsandten om hun ikke -  endelig!!! -  havde fået sit første hoppeføl!!!

Læs mere under 'Føl'!

 

30. april: Plageskuet på Dorthealyst blev afholdt på en herlig varm forårslørdag, og vi havde fin succes i showringen:

Vi deltog med 3 ungdyr og gamle Heiress, der var med i 'Jubilæumsparaden', som markerede 30 år på Dorthealyst!

 

alison lysten 2011 KogL.jpg Foto: Laura Teken Hansen

Vores første deltager i ringen var Valhallas Alison, vores 2 års hoppe, der vandt sin klasse med bl.a. 9 i type og en fin beskrivelse. Hun gik i semifinalen, hvor hun blev blandt de 3 bedste 2 års hopper, men lidt senere måtte hun se sig slået af bl.a. Zorro, så hun gik ikke hele vejen til finalen. Vi var dog fuldt tilfredse, og synes at Karoline fik vist hende rigtig flot!

 

zorro1 lysten 2011 web.jpgFoto: Maria Reese

Så var det Zorro's tur, og nok en gang førte han sig frem med stor selvtillid til glæde for sine mange tilhængere; tak for jeres mange dejlige kommentarer!

Zorro gik hele vejen i finalen, hvor han endte på en fin 4. plads som bedste Welsh Cob!

 

Sidste deltager i plageskuet var 1 års hingsten Valhallas Viking Warrior, der hermed endelig fik sin showdebut. Han var ganske vist tilmeldt flere følklasser sidste år ved mor Victorias side, men da Victoria konstant klarede sig så flot, valgte vi hver gang at spare kræfterne og prioritere hende.

Nu blev det alvor, og Viking opførte sig super pænt hele vejen igennem. Han tog fredagsvasken helt roligt, og rørte sig ikke ud af stedet selv om det var første gang, og selv læsning, kørsel, klargøring og fremvisning tog han al sammen med stor ro. Han var desværre alene i sin klasse, men fik en fin bedømmelse.

 

heiress lysten 2011 KogL.jpgheiress2 lysten 2011 KogL.jpg

Fotos: Karoline & Laura Teken Hansen

DSC_0170.jpgFoto: Maria Reese

Dagens største oplevelse var imidlertid 23-år gamle Rotherdale Heiress, der nød sin deltagelse i Jubilæumsparaden i fulde drag!

Hun fik en flot præsentation af Flemming Strange, og modtog en særlig jubilæumsroset, som hun bar med stolthed. Og så gav vi den gas et par omgange i ridehuset, mens jeg fik 'flashback' til min første løbetur med Heiress, da hun som få måneder gammelt føl gav mig en opvisning i bevægelse, som jeg aldrig glemmer. Det førte til 'forelskelse ved første blik', og vi er nu -  23 år senere -  lige så glade for den 'gamle krage', selv om ryggen nok er blevet noget blød med tiden.

Tak for de mange dejlige kommentarer, som vi modtog med glæde!!

 

23. april: Karen og jeg holdt en lille miniferie i Wales i påsken! Vi besøgte naturligvis VictoriaRotherdale, og kunne konstatere, at hun havde det rigtig fint og var relativt tæt på at fole. Et hovedformål med turen var at vælge hingst til Victoria, så vi besøgte en række stutterier og så dejlige hingste. Det er et svært valg, når der er så mange muligheder, men valget er truffet -  nærmere følger!

Der var naturligvis også tid til en hel dag på Menai - hvor vi især nød gensynet med Menai Sparkling Imperial!!

 

Llanarth Fiery Jack
2nd 3 Year Old ColtFoto: Mili Peel

Et andet hovedformål var at besøge 'Lampeter Stallion Show', som længe har stået på vores ønskeseddel, men som altid er faldet sammen med plageskuet på Dorthealyst. Det gjorde det heldigvis ikke i år, og da vi samtidigt havde påskeferie, så vi chancen for at opleve dette prestigefyldte show.

Noget af prestigen er vist desværre dampet af gennem de seneste år, for det virker som om Glanusk Show på Builth-showpladsen i maj har overtaget 'førertrøjen' som det vigtigste forårsshow. I Lampeter var der overraskende god plads langs ringsiden og tilskuerne var ikke nær så engagerede, som vi plejer at opleve det på Royal Welsh, og som vi havde forventet. Men der var mange dejlige dyr, og det var alt i alt en rigtig fin oplevelse.

I kan se resultater og ca. 200 fotos fra dagen på Mili Peels website: http://www.welshwelshcobs.com/lamp11.cfm

Marts:

welsh cob Valhallas Victoria web.jpg Foto: Charlotte Jensen

30. marts: Vi har nu sendt Valhallas Victoria til Wales!

Hun skal stå på Rotherdale hele showsæsonen, og når hun har folet (sidst i april) skal hun bedækkes derovre. Det andet hovedformål er at udstille hende bl.a. på Royal Welsh og på Internationalt Show i august. Vi glæder os meget til en superspændende showsæson i Wales!!

 

zorro 120311 web.jpgFoto: Charlotte Jensen

12. marts: Showsæsonen startede med hingsteshow på Fyn. Vi havde tilmeldt både Zorro og Viking Warrior, men da de endte i samme klasse, og jeg skulle klare mønstringen alene, valgte vi at satse alene på Valhallas Zorro.

Han levede op til forventningerne og vandt sin klasse samt blev UNGDYRCHAMPION.

 

Februar:

http://www.stutterimailund.dk/files/2432/upload/02.jpg http://www.stutterimailund.dk/files/2432/upload/01.jpg Foto: Charlotte Jensen

26. febr.: Vi har lavet en meget spændende aftale med Henriette & Jakob (Stutteri Mailund) om at låne deres superhoppe Valhallas Hot Chocolate i de kommende 1½ år. Dels for at kunne vise hende bl.a. på Roskilde Dyrskue, og dels for at kunne gennemføre projektet med vores flotte sølvbryllupsgave, som vi fik for et par år siden af Henriette & Jakob, nemlig et føl efter 'Choco'. Choco ankom i slutningen af februar, og er faldet rigtig godt til i flokken.

Vi er meget glade for denne gave, og glæder os meget til at sætte Choco i fol i år, så føllet i 2012 kan blive vores!

 

 

monty4 web.jpgmonty1 web.jpg Fotos: Camilla Alring

monty2 web.jpgmonty3 web.jpg

Vi har købt den spændende, kårede avlshingst HS Monty Python!

Monty fangede vores store interesse for en del år siden, da han blev købt af Margit Laursen, Stutteri Haymo, idet han besidder en helt klassisk og fornem Welsh Cob stamtavle. Siden har vi brugt ham en enkelt gang og fik det smukkeste hoppeføl, som vi desværre mistede. Lige siden har vi haft planer om at leje ham, så da Margit i vinter ringede og spurgte, om vi havde lyst til at købe ham, betænkte vi os ikke et øjeblik, men slog til med det samme.

Læs mere om Monty på siden med 'Hingste'!

Tak til Camilla for de dejlige fotos af Monty, da han i 2008 var til kåring -  superflot klargjort og vist af Mie!

 

hegn

 

B.  Valhalla føl 2011

I 2011 fik vi kun 2 Welsh Cob føl. Hoppeføllet, Valhallas Kiss-Me-Kate, bliver her på Valhalla, mens det sorte hingsteføl, Valhallas Macchiato, er til salg til den rigtige køber.

Welsh Cob Valhallas Macchiato web2.JPG

Foto: Karoline & Laura

Valhallas Macchiato

Hingsteføl, født d. 16. juni, sort med stjerne og 2 bagsokker

Far: Su.Ch. Ringside Thomas

Mor: Su.Ch. Valhallas Maggie May e. Su.Ch. Menai Sparkling Imperial

Maggie's første føl, efter at hun er vendt hjem til Valhalla, blev en smuk sort hingst med flotte aftegn og stor udstråling. Han tegner rigtig lovende, og han har optrådt hele sommeren med stor selvtillid på folden, hvor han ivrigt har prøvet at styre hele flokken -  og leget med Alison, vores unghoppe. Han er tillidsfuld og kælen, men også selvsikker og kæk.

Macchiato er opkaldt efter Karens yndlingskaffe: Kulsort med et stænk af hvidt; ganske passende. Men en anelse langt, så herhjemme hedder han blot Mac.

 

Kiss-me-Kate4 web.jpgWelsh Cob Valhallas Kiss-Me-Kate på RW web1.JPG

Foto: Rebecca Ferris                                                                                               Foto: Karoline & Laura

Valhallas Kiss-Me-Kate

Hoppeføl, født d. 29. april, brun med lille stjerne og 2 små sokker

Far: Menai Cardi Gambler

Mor: Su.Ch. Valhallas Victoria e. Fronarth Victor

Om aftenen d. 29. april -  midt i det kongelige, britiske bryllup -  folede Victoria og fik sit første hoppeføl!!!!  Da hoppeføllet valgte at dukke op midt i brylluppet mellem William & Kate, så lå navnet lige for  -  mente fru Olsen.

Da Victoria blev født i Wales, fik vi først set den unge dame, da jeg tog over til Northleach show i starten af juli. Og jeg blev absolut ikke skuffet: Katie ser ud til at blive lige så stor og betydelig som mor og mormor.

Hun har været showet 3 gange derovre i rigtig stærkt selskab, nemlig ved Northleach show, på Royal Welsh og ved Internationalt show, og alle 3 gange med topplaceringer som resultat. Så vi er meget begejstrede, og har uden tøven besluttet, at hun bliver her på Valhalla som kommende avlshoppe.