Valhalla føl 2012

Vi har i år fået hele 7 føl  -  hvilket er ny rekord på Valhalla!!!

Årgangen er meget lovende, med mange føl af høj kvalitet. Vi vil beholde en del selv, men der kan også blive enkelte føl til salg. Giv os venligst en melding, hvis I er interesseret i at komme og se føllene og drøfte mulighederne.

Her kan vi med stolthed præsentere 2012 årgangen:

welsh cob valhallas hot chili web1.JPGwelsh cob valhallas hot chili zj1 web.JPG

Fotos: Karoline & Laura samt Zanne Jedig

1. Valhallas Hot Chili

Hoppeføl, født d. 13. april, mørk rød med lys mang & hale, samt blis, 2 sokker mv.

Far: HS Monty Python

Mor: Su.Ch. Valhallas Hot Chocolate e. Su.Ch. Menai Sparkling Imperial

Årets første føl blev et yndigt rødt hoppeføl flotte aftegn og stor udstråling. Hun er dermed en højt ønsket gave, idet Chili har en helt speciel historie:

Hendes mor, Valhallas Hot Chocolate, er en af de bedste hopper, vi har avlet, og det ved både vi og hendes ejere, vores kære venner Henriette og Jakob på Stutteri Mailund.

Så da vi gennem de senere år har haft det store uheld at miste Choco's 2 formidable søstre Hillary og Hazel, og det at deres mor Heiress ikke længere kan avle, ja så fik vi den enestående gave til vores sølvbryllup for 3 år siden, at vi måtte trække et føl på Choco! Det har vi nu gjort, og resultatet blev altså 'Hot Chili' -  et smukt hoppeføl, præcist som ønsket!

 

welsh mountain valhallas bo web1.JPGwelsh mountain valhallas bonbon zj1 web.JPG Solgt til Betina Hansen!

Fotos: Karoline & Laura  - samt Zanne Jedig

2. Valhallas BonBon  -  Welsh Mountain sec.A

Hingsteføl, født natten til d. 25. april, gråskimmel (født brun) med blis og 3 sokker

Far: Su.Ch. Nantdywyll Llenor

Mor: Su.Ch. Pendock Bellavista

Årets Welsh Mountain føl blev en meget køn og velbygget hingst, der allerede i sine første uger betog os med sin store selvtillid og udstråling. Og på Roskilde dyrskue betog han Betina Hansen så meget, at hun måtte købe ham til sit Welsh Mountain stutteri. Stort tillykke med Betina!! -  vi glæder os til at følge ham til plageskuerne i de kommende år, og håber at han derpå kan indgå i avlen. Og som det fremgår af Zannes foto fra Erfa-dagen i august, træner han allerede til rollen som stodhingst!!

 

welsh cob valhallas lionheart KL1 web.JPGwelsh cob valhallas lionheart KL2 web.JPG 

Fotos: Karoline & Laura

3. Valhallas Lionheart

Hingsteføl, født natten til d. 28. april, brun med blis og 2 sokker

Far: HS Monty Python

Mor: Su.Ch. Trevallion Lady Lillian e. Su.Ch. Trevallion Flash Jack

Lady folede natten før plageskuet, og fik en smuk brun hingst. Han er helbror til det smukke hoppeføl, vi desværre mistede ved et uheld for nogle år siden, men nu kan vi så glæde os over en bror, der slægter denne smukke søster på. Lionheart bliver indtil videre her på Valhalla!

 

welsh cob valhallas welsh model web1.jpgwelsh cob valhallas welsh model KL1 web.JPG

Fotos: Karoline & Laura

4. Valhallas Welsh Model

Hoppeføl, født d. 6. maj, brun med lille stjerne og 3 lave sokker

Far: Su.Ch. Brynithon The Gigalo

Mor: Su.Ch. Valhallas Victoria e. Su.Ch. Fronarth Victor

Victoria indledte en 'stime' på 3 brune hoppeføl i maj, idet hun tyvstartede og kom ca. 2 uger før beregnet, og dermed både før Emma & Zambuca, som ellers havde termin først. Så overraskelsen over at få et hoppeføl var begrænset; tidlige folinger giver jo ofte hopper. Men glæden blev stor, da vi så hvilken hoppe!! Vi har aldrig før fået et så lille og trekantet hoved på en Welsh Cob, og dertil kommer betydelige rammer, stor udstråling og megen bevægelse -  så vi smiler fra øre til øre.

Det imponerende hoppeføl efter The Gigalo lever således op til alle forventninger! Og da hun minder meget om sin farfar, navnkundige Thorneyside The Terminator, blev hun straks opkaldt efter hans mor: 'Thorneyside Welsh Model'.

Welsh Model bliver her på Valhalla som kommende avlshoppe!

 

welsh cob kalas zia web1.jpgwelsh cob kalas zia zj1 web.JPG

Fotos: Karoline & Laura -  samt Zanne Jedig

5. Kalas Zia  -  tilh. Karoline & Laura Teken Hansen

Hoppeføl, født natten til d. 14. maj, brun med afbrudt blis og 3 sokker

Far: HS Monty Python

Mor: Ch. Valhallas Zambuca

Zambuca folede natten til d. 14. maj og fik -  lidt forsinket -  et dejligt brunt hoppeføl, som de stolte ejere og nybagte avlere, søstrene Karoline & Laura, er meget tilfredse med. Hun er det første føl født på det nydannede 'Stutteri Kala'!!

 

welsh cob valhallas aida KL1 web.JPGwelsh cob valhallas aida KL2 web.JPG 

Fotos: Karoline & Laura

6. Valhallas Aida

Hoppeføl, født natten til d. 16. maj, brun med skudstjerne og 2 sokker

Far: HS Monty Python

Mor: Su.Ch. Valhallas Emma

Majs folinger sluttede med endnu et dejligt, betydeligt hoppeføl fra Emma. Aida slutter således op i rækken af smukke, betydelige døtre, heraf flere kåret i I. klasse, der pt. krones af vores superchampion Valhallas Victoria. Aida bliver indtil videre her på Valhalla.

 

welsh cob valhallas sea breeze zj3 web.JPGwelsh cob valhallas sea breeze zj2 web.JPG

Fotos: Zanne Jedig

7. Valhallas Sea Breeze

Hingsteføl, født sent på aftenen d. 17. juli, brun med stjerne, stor snip og 2 sokker

Far: Valhallas Limelight

Mor: Wedog Solitaire

Vores første føl efter 'Solo' blev et smukt hingsteføl med stor udstråling -  nærmest en lille 'Bambi'!!. Han er relativt lille, så vi tror, at han holder ponymål. Han kunne blive til salg til en seriøs ponyfamilie, der har tid og tålmodighed til at bygge den næste ridepony op fra bunden. Men med sin afstamning, udstråling og eksteriør kunne han også være et seriøst emne som ponyhingst!?

Da 'Brisse' kom til verden ca. kl. 23 d. 17. juli valgte Solo, at det skulle foregå på toppen af vores højeste bakke, der skråner ned mod det åbne hav. Netop den sommeraften blæste der en kraftig brise ind fra havet, så navnet lå lige for -  og Brisse fik en kølig start på sit nye liv, dog med smuk udsigt!

hegn.gif