Nyheder 2012

Her kan du løbende se nyheder vedr. STUTTERI VALHALLA og om vores deltagelse i shows og udstillinger.

Nyhederne er opført ’baglæns’, dvs. de nyeste kommer først.

hegn

September:

2. sept.: Der er nu opdateret en hel del steder, bl.a. her i 'Nyheder', i 'Føl', i 'Salgslisten' og lidt andre steder. I september havde vi glædet os til at deltage i Store Hestedag i Roskilde samt i det fynske følskue. Men desværre har vores føl været noget forkølede på det seneste, så vi tør ikke tage med til disse arrangementer; ØV!

August:

welsh cob erfadag på valhalla 2012 zj1 web.JPGAlle fotos fra dagen: Zanne Jedig

12. aug. holdt vi 'Erfa-dag' for Welsh Cob avlerne -  og der var stor tilslutning og flot sommervejr til arrangementet. Om formiddagen startede vi med hingstene, her tager HS Monty Python pænt imod gæsterne, inden vi så ung- og goldhopper på folden.

welsh cob erfadag på valhalla zj2 web.JPG

Efter en flot frokost (alle bidrog med udvalgte retter) udfordrede vi alle deltagerne, idet vi bad dem bedømme og oprangere de 6 Welsh Cob føl henh. 8 Welsh Cob hopper. Bagefter førte det til en masse god snak om type, eksteriør, bevægelse, udvikling, udvælgelse og bedømmelse.

welsh cob valhallas hot chili zj1 web.JPG

Hoppeføllet Valhallas Hot Chili e. HS Monty Python & Valhallas Hot Chocolate var det føl, som på Erfadagen fik den flotteste bedømmelse og af flest deltagere blev sat på fløjen!

 

welsh cob erfadag valhallas victoria zj3 web.JPG

Selv om mønstreren ikke var behørigt påklædt, og Victoria derfor meget forståeligt rakte tunge af de sure tæer i sandaler, endte Victoria alligevel ikke overraskende som favoritten på fløjen blandt de mange bedømmere på Erfadagen.

Se blot her, hvor koncentreret de gik til sagen -  og da der ikke var skriveunderlag, måtte mændene gøre gavn ved det, vi er bedst til: Stå stille!

welsh cob erfadag på valhalla zj5 web.JPGwelsh cob erfadag på valhalla zj4 web.JPG

Tak til alle for en hyggelig og indholdsrig 'Erfa-dag'!! -  og tak til Zanne for mere end 600 supergode fotos fra dagen!! - Her afslutningen, hvor hopper og føl blev trukket ad hulvejen ned til græsfoldene og friheden:

welsh cob erfadag på valhalla zj6 web.JPG

 

I starten af august solgte vi Victorias søn, den 4 år gamle, smukke dun vallak Valhallas Victor Llwyd til Anna Koch. Anna er en erfaren rytter, og vi er sikre på, at hun vil få meget ud af Victors store potentiale.

welsh cob valhallas victor llwyd aug 2012 web.jpg

Victor står nu på et dejligt hestecenter på Amager, og vi glæder os meget til at følge med i hans udvikling i de kommende år. Stort tillykke til Anna med Victor -  og held og lykke med ridningen!

 

 

I første weekend i august var det traditionen tro tid til årets Landskåring -  denne gang på Fyn, der blev afviklet top-professionelt og med en mægtig god stemning, ikke mindst p.g.a. de helt ideelle rammer og det hyggelige værtsskab, som folkene på Anderup Rideklub mødte os med!!

I søndagens showklasser viste vi Valhallas Victoria og hendes 2 døtre:

 

welsh cob valhallas welsh model LL2 web.jpgFoto: Laila Larsen

Hoppeføllet Valhallas Welsh Model e. Brynithon The Gigalo fik en fin showdebut og endte på en 3. plads og dermed bedste Welsh Cob føl i en stærk følklasse for alle sectioner.

 

welsh cob valhallas kiss-me-kate zj1 web.jpgFoto: Zanne Jedig

1-års hoppen Valhallas Kiss-Me-Kate e. Menai Cardi Gambler, der havde så flot en sæson som føl i Wales sidste år, viste fint potentiale i showringen, fint vist af Søren, så hun sluttede som res. Ungdyrchampion!

 

welsh cob valhallas victoria CAJ2 web.jpgFoto: Charlotte Jensen

Victoria havde selv et superflot show!!

welsh cob valhallas victoria LL0 web.jpgFoto: Laila Larsen

Hun løb af med fløjpladsen, og fortsatte (som i 2010) med at vinde titlerne som Hoppe- & Supreme Cob Champion i noget af det stærkeste selskab, vi hidtil har mødt i Danmark! I BIS-finalen var hun blandt de sidste 3 dyr, der blev trukket frem blandt de mange champions, og hun endte som en hæderfuld nr. 3 i denne finale!

Stort tillykke til Malene & Gribsvads Baltzer med BIS-titlen!!!

 

Også et kæmpestort tillykke til Kim & Linda fra Stutteri Eskedal!! De mødte til omkåring med Valhallas Jennifer i absolut topform, og hun blev bragende flot vist af Kim!!

valhallas+jennifer (11) (400x266).jpg2012 kåring zj209.jpg

Fotos: Ann Louise Worre Jørgensen & Zanne Jedig

Hun endte efter ommønstring og tæt duel som nr. 2 i kåringsklassen -  men kåret i I.kl.!!! Meget fortjent - også at hun blev udpeget (for 2. gang!) som 'Bedst klargjorte'!

http://welshponyer.dk/ckfinder/userfiles/images/Kaaringens%20bedst%20klargjorte%20Valhallas%20Jennifer.jpg

Vi glæder os meget til at se føl efter denne smukke hoppe!!

 

Juli:

Vi har nu solgt den 2 årige Valhallas Allegro som vallak og kommende ridehest til Tessa Pultz Jarsmer på Djursland. Tessa og hendes mor Lene kom i maj og så på Allegro, og besluttede sig hurtigt for, at Allegro skulle være Tessas nye hest. Efter vellykket kastration og en passende restituering kunne Allegro rejse nordpå i starten af august -  og er nu faldet godt til i sit nye hjem.

welsh cob valhallas allegro aug 2012 web.JPG Vi ønsker Tessa al mulig held og lykke med Allegro, og glæder os til at følge dem fremover!

 

2 års hingsten Valhallas Lancelot har igen været til show i Finland med sin ejer, Paula Viita. Denne gang et noget større show, men igen med meget flotte resultater:

Valhallas Lancelot champion5 July 2012.jpgValhallas Lancelot champion3 July 2012.jpg

Denne gang blev Lancelot Ungdyrchampion sec.D, res. Overall ungdyrchampion samt res. Welsh Cob champion!!

 

18. juli: Solo folede i går aftes, langt om længe, og fik den yndigste lille Bambi -  nu kaldet 'Sea Breeze'; læs mere i 'Føl'.

Så nu har vi i alt fået 7 føl - hvilket er ny rekord på Valhalla!!

welsh cob valhallas sea breeze zj3 web.JPGFoto: Zanne Jedig (fra 'Erfadag' i august)

 

 

 

Juni:

18. juni: Den smukke sorte 2 års hingst Valhallas Lancelot har med sin nye ejer, Paula Viita i Finland, været med til sit første store show deroppe, og sikke en debut de fik sammen!!

Billede: Valhallas Lancelot Ip, classwinner, Champion sec.D, Best In Show!Billede: V. Lancelot "Anssi" hämmästelee palkintosaalistaan :)

Lancelot blev ikke blot Welsh Cob Champion, men også Best-In-Show!! Stort tillykke til Paula med de flotte resultater!!

 

10. juni: Roskilde Dyrskue blev igen i år en stor oplevelse -  med herlige resultater!!

Vi havde en god flok med: Bellavista var nok en gang med og fik igen fine 23 points og endda en ærespræmie; desværre som den eneste i klassen. Hendes føl BonBon kvalificerede sig til den store følfinale, hvor han klarede sig flot -  uden dog at nå helt op i toppen.

Valhallas Alison gik på fløjen af 3 års holdet, med 22 points.

 

Mest spænding var der imidlertid i den store klasse af Welsh Cob følhopper med hele 8 deltagere! Klart den største klasse Roskilde Dyrskue nogensinde har kunnet byde på, og absolut én af de allerstærkeste!

Derfor var det en stor ære, at vi med Valhallas Victoria nok en gang (for 3. gang som følhoppe) kunne gå på fløjen med de maksimale 24 points og med ærespræmie, og endda med samme points og hæder til nr. 2 i klassen.

welsh cob valhallas victoria CAJ2 web.jpgFotos: Charlotte Jensen

Med dette resultat kvalificerede Victoria sig for 3. gang af 3 mulige til den prestigefulde fælleskonkurrence 'Skuets Bedste Følhoppe', som hun i første forsøg blev nr. 3 i, og i andet forsøg (for 2 år siden) blev nr. 2 i. Derfor var drømmene og ambitionerne om at tage det sidste skridt op af rangstigen absolut til stede, og det lykkedes!!!  - i hvert fald i et kort øjeblik. For Victoria endte på en delt 1. plads -  og først efter ommønstring blev hun henvist til 2. pladsen, slået af en formidabel fjordhoppe. Nærved og næsten.... !!

welsh cob valhallas victoria CAJ3 web.jpgwelsh cob valhallas victoria CAJ1  web.jpg

 

Vores sidste indslag på dyrskuet var en samling efter Valhallas Emma -  stor tak til Britt for initiativet og for hjælpen med at udstille og bidrage med Valhallas Abigail.

Samlingen bestod af Victoria, Abigail & Alison, der er efter 3 forskellige hingste, og bl.a. derfor ikke fremstod helt så ensartet som flere af de andre samlinger. Men vi fik en fin beskrivelse og I.kl. 22 points for samlingen, og det var vi meget tilfredse med!

welsh cob samling efter valhallas emma rosk 2012 tehs1 web.jpg Tak til alle hjælperne for jeres gode bidrag!!

 

5. juni: De seneste weekender har givet stor show-succes til Stutteri Mailund; stort tillykke til Henriette & Jakob med de flotte resultater!!

Der var f.eks. stor triumf til Mailunds Magic Princess e. Rotherdale Rhodri & Valhallas Hot Chocolate, med BEST-IN-SHOW titlen ved det fynske junishow!

Og i hoppeklassen stod som nr. 2, lige efter BIS-vinderen, Valhallas Lady Starlight e. Rotherdale Rhodri & Trevallion Lady Lillian. Nyd blot Charlotte Jensens smukke fotos af hende fra junishowet:

welsh cob Valhallas Lady Starlight web1.jpgwelsh cob Valhallas Lady Starlight web2.jpg

Samme Valhallas Lady Starlight toppede i øvrigt dyrskuet i Hurup (Thy), hvor hun med de maksimale 24 points endte som nr. 2 i konkurrencen om 'Skuets Bedste Hoppe' -  se blot her de 2 stolte og skønne nordjyske piger:

welsh cob valhallas lady starlight web.JPG

 

Maj:

welsh cob valhallas welsh model web1.jpg 

20. maj: Vi er nu kommet op på hele 6 føl - heraf hele 4 dejlige hoppeføl - læs meget mere i afsnittet 'Føl'!

 

welsh cob valhallas kiss me kate web1.jpgwelsh cob valhallas kiss me kate web2.jpg Fotos: Charlotte Jensen

2. maj: Sidste weekend gav showdebut i Danmark til vores 1-års hoppe Valhallas Kiss-Me-Kate, der fik en super flot fløjplads i en stærk klasse af gode unghopper, og dertil en meget flot beskrivelse og top-points med bl.a. 9 i type og 8-taller for resten. Desværre 'præsterede' hun at være blevet små-halt til semifinalen, så her valgte vi at trække hende.

April:

I april har vi fået de første 3 føl - læs meget mere i afsnittet 'Føl'!!

Marts:

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/522634_10150659422824818_775994817_9559824_395181242_n.jpg

26. marts: Vi har nu solgt unghingsten Valhallas Lancelot til Paula Viita i Finland, som vil bruge ham som kommende avlshingst i sit Welsh Cob stutteri samt som ridehest. Vi ønsker Paula varmt tillykke med købet af denne lovende unghingst, samt al mulig held og lykke med ham i de kommende år!!

7. marts: Sidste weekend fik vi rigtig gode nyheder fra M&M Show, hvor Valhallas Jennifer -  tilh. Linda & Kim Weyhe Jeppesen, Stutteri Eskedal -  gjorde det mægtigt og opnåede hele 43 points bl.a. via topkarakter 10 for type!!

welsh cob valhallas jennifer marts 2012 web1.jpg

Stort tillykke til Kim & Linda med det flotte resultat!!

 

Endelig fandt jeg tid til at opdatere lidt om 2 af de helt store begivenheder i 2011: Roskilde dyrskue og Landskåringen, og ved begge lejligheder gjorde 2 af 'vores' stjernehopper det superflot, nemlig:

·       Valhallas Zambuca tilh. vores nuværende 'stutmestre' Karoline & Laura Teken Hansen

·      Valhallas Hot Chocolate tilh. vores tidligere 'stutmester' Henriette & Jakob Jensby, Stutteri Mailund

Og allerførst endnu et stort tillykke til de dygtige og glade ejere af de fine hopper, der gjorde os meget stolte!!

Roskilde dyrskue:

welsh cob valhallas zambuca 050611 web1.jpg Foto: Charlotte Jensen

I Roskilde gentog Zambuca sin succes fra 2010 og snuppede fløjpladsen med flotte 23 points!

 

welsh cob valhallas hot chocolate web1.jpg Foto: Teken Hansen

Det samme gjorde 'Choco' (Valhallas Hot Chocolate) - og hun snuppede tilmed en ærespræmie!

 

Landskåringen:

Endnu vildere gik det lidt senere på sommeren, da vi alle var samlet til Landskåringen på Sydsjælland.

welsh cob valhallas zambuca web1.jpg Foto: Charlotte Jensen

Zambuca vandt sin showklasse og snuppede senere den flotte titel som Ungdyrchampion -  og løb dermed hjem med den titel og vandrepokal, som tidligere er tilfaldet både hendes mor og mormor!!!

 

welsh cob valhallas hot chocolate  res BIS 2011 web3.jpg Alle fotos: Charlotte Jensen welsh cob valhallas hot chocolate  res BIS 2011 web4.jpg

Det blev i høj grad i familien, da moster 'Choco' tog fat: Hun var i topform, ja flyvende, og i tæt samarbejde mellem stutterierne Mailund & Valhalla lykkedes det Choco at gå hele vejen som både Supreme Welsh Cob champion & res. BEST-IN-SHOW!!!

welsh cob valhallas hot chocolate  res BIS 2011 web2.jpgwelsh cob valhallas hot chocolate  res BIS 2011 web5.jpg

welsh cob valhallas hot chocolate  res BIS 2011 web1.jpg

 

3. marts: Så er der opdateret en række steder på hjemmesiden.

Januar:

 2. jan.: Vi ønsker jer alle et rigtigt godt nytår!!!

 

hegn

Vi har samlet alle de ”gamle nyheder” fra årene 2000 - 2011 i afsnittet ”Arkiv”.

Her kan du finde alt det materiale, som du tidligere har kunnet læse om under ”Nyheder” inkl. en masse gamle fotos. Du finder overskriften ”Arkiv” i hovedmenuen!