Welsh Cobs generelt

Welsh Cob er betegnelsen for den største af de walisiske ponyer og småheste. De måler min. 138 cm i stangmål, men typisk måler de mellem 145 og 155 cm. I de walisiske stambøger kendes de som section D.

Welsh Cobs er meget passende blevet beskrevet som "det bedste ride- og køredyr i verden". De er fremavlet gennem mange generationer med modighed, medgørlighed og udholdenhed for øje. De generelle kendetegn er hårdførhed, styrke og smidighed.

  Et prægtigt Welsh Cob hoved!!

Standardbeskrivelsen for en Welsh Cob fremhæver følgende: Hovedet er udtryksfuldt og med ponypræg: store øjne, bred pande og velplacerede ører. Kroppen er dyb og bred med en rummelig brystkasse, og den er båret af stærke lemmer med gode, solide led og korte, stærke piber. Bevægelsen er racens kendetegn: Den er lige, fremgribende, kraftfuld og energisk, med naturhestens knæaktion og et forben, der strækkes hele vejen igennem - fra skulderen - og sættes til jorden, hvor det peger. Desuden er der et kraftfuldt afskub fra en god haseaktion.

Her følger så 4 eksempler på Welsh Cobs, som er nogle af vores ”idealer” bl.a. fordi de lever flot op til standardbeskrivelsen:

   

                 Tardebigge Esther                                       Tydfil Magic Princess

        

Fronarth Victor                                            Danaway Flashjack

Welsh Cob’en er en god fritidshest for hele familien, og den er velegnet til al form for konkurrenceridning og - kørsel. Dens størrelse gør den anvendelig for ryttere i næsten alle aldre, og dens alsidige talent og store gang, gør den velegnet til dressur-, spring- og terrænhest.

Desuden betyder dens sunde og robuste karakter, at den trives under ganske simple forhold, og derfor er forholdsvis billig at have. Mange Welsh Cobs lever i hjemlandet ude året rundt, men klimaet i Wales er også normalt lidt lunere end det danske.

 

Yderligere information om Welsh Cobs kan hentes hos ”Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark”

Se f.eks. på foreningens hjemmeside: http://www.welshponyer.dk/

Eller via nogle af de links vi har fundet på nettet (se afsnittet ”Links” i menuen).